in

NOVA VAS: Boćarski turnir povodom Rokove odigran na obnovljenom boćalištu

Uvertira u proslavu blagdana sv. Roka, zaštitnika porečke Nove Vasi, bilo je u subotu (14.08.) odigravanje tradicionalnog boćarskog turnira. Ove godine turnir se održao na obnovljenom boćalištu u centru mjesta koje je nedavno uredio Grad Poreč dogradivši krovnu konstrukciju za još preostale dvije staze za boćanje, čime je kompletno boćalište prekriveno i omogućuje igranje boćarskih susreta, turnira i raznih drugih manifestacija i kad vremenske prilike nisu povoljne. Turnir je potrajao sve do večernjih sati, a boćalište je u sklopu uređenja dobilo i novu rasvjetu koja je boćarima susret učinila još ugodnijim.

Boćarski turnir u Novoj Vasi

Na turniru je poštujući epidemiološke mjere sudjelovalo osam ekipa – iz Nove Vasi, Kukci, Červara, Veleniki, Muntrilja, Vižinade, Višnjana, te ženska ekipa iz Pazina. U ukupnom poretku trijumfirala je ekipa boćara iz Muntrilja, dok su na drugom, trećem i četvrtom mjestu slijedili redom kolege klubova iz Vižinade, Veleniki i Nove Vasi.

Sudionike turnira na početku je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Nova Vas Roland Kosinožić, te porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji im je uz čestitke i sreću u natjecanju zahvalio i na tome što održavaju druženja i boćanja po porečkim selima i naseljima, tako čuvajući tradiciju i užance. Proslava blagdana sv. Roka nastavila se i danas na sam blagdan sveca patrona uz svečanu svetu misu, te biciklijadu za djecu zakazanu u večernjim satima.

FUNTANA ostvarila milijunto noćenje

Općina TAR-VABRIGA ostvarila milijunto noćenje – svi objekti izvrsno popunjeni