in

Novigrad – Cittanova RUN okupio više od 400 trkača

Foto Aminess Novigrad

Novigrad je još jednom bio u središtu zbivanja zahvaljujući petom izdanju utrke Novigrad – Cittanova RUN koja se održala u organizaciji Aminess hotela i kampova uz sponzorstvo Turističke zajednice Grada Novigrad – Cittanova. U utrci je sudjelovalo više od 400 trkača koji su na svojoj ruti prolazili novigradskim ulicama i priobalnom šetnicom do naselja Dajle i natrag.

Foto Aminess Novigrad
Foto Aminess Novigrad

Natjecanje je organizirano u četiri trkačke discipline, a otvorili su ga najmlađi sudionici na utrci ‘FUN RUN’. U ženskoj konkurenciji u polumaratonu prvo mjesto pripalo je Maji Urban. Pobjedu na 10 kilometara odnijela je Jasmina Kozina Prapotnik, dok je Anita Majer slavila na 5 kilometara. U muškoj konkurenciji u polumaratonu pobjednik je bio Matic Modic, a u štafeti su pobjedu odnijeli Gašper Jeras i Jakob Mulej. Na 10 kilometara najbolje vrijeme je ostvario Daniele Galasso, a na 5 kilometara prvoplasirani je Matija Lisec. Štafetu za miješane parove najbrže su istrčali Sergio Furlan i Debora Colledan.

„Sretna sam što sam bila dio ove sjajne atmosfere! Trčati uz more kroz Novigrad i pri tome uživati u prekrasnom pogledu zbilja je jedinstveno iskustvo koje preporučam svakome“, oduševljeno je izjavila natjecateljica iz Slovenije.

Oduševljenje Novigradom i utrkom ne kriju ni trkači iz talijanski sudionici utrke Novigrad – Cittanova RUN. „Novigrad je prekrasan i uvijek mu se rado vraćamo, a utrka je iz godine u godinu na sve većoj razini. Staze su vrlo dobro označene, priroda je prekrasna i osoblje Aminess hotela u kojem boravimo je uvijek vrlo ljubazno i susretljivo“, poručila je jedna trkačica iz Italije.

Pobjednici u muškim i ženskim kategorijama u svim trkačkim disciplinama osvojili su vrijedne nagrade poput noćenja u Aminess objektu po izboru za dvije osobe s uslugom polupansiona, večere za dvoje, uživanja u wellness programima Aminessa te odličnih poklon paketa, priopćili su iz Aminessa.

Foto Grad Poreč

Biraju se novi članovi Savjeta mladih Grada Poreča

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska streljivo

POREČ: Čistio kameni zid i našao streljivo