in

NOVIGRAD: Prijem za članove Gusara – osvajače europskog srebra u trapu

Prijem za članove Gusara - Foto Grad Novigrad

Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos sa suradnicima upriličio je jučer prijem za trojicu članova novigradskog Streljačkog društva Gusar, koji su bili u sastavu hrvatske streljačke reprezentacije koja je na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Larnaci na otoku Cipru osvojila ekipnu srebrnu medalju u streljačkoj disciplini trap (leteće mete).

U društvu gradonačelnika bile su i njegova zamjenica Vivijana Fakin, predsjednica novigradske Sportske zajednice Iva Olujić te pročelnik gradskog Upravnog odjela za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti  Alen Luk.

gusar ravalico cernogoraz anteo milos
Foto Grad Novigrad

Tročlanu ekipu SD-a Gusara kojoj je gradonačelnik ovim prijemom htio zahvaliti i čestitati na velikom uspjehu, činili su Francesco Ravalico, član reprezentativne postave koja se okitila srebrom, Valter Cernogorazteam leader odnosno vođa puta reprezentativne vrste u trapu, inače predsjednik Gusara, a bio je tu i Giovanni Cernogoraz, „zlatni“ Olimpijac i najtrofejniji novigradski sportaš, koji međutim – igrom slučaja – nije sudjelovao u osvajanju srebrne medalje na EP-u. Giovanni je naime na Cipar otputovao kao član reprezentacije, no zbog zdravstvenih problema nije mogao nastupiti, pa je u reprezentativnu „trojku“ u zadnji čas „upao“ Ravalico, koji je na EP otputovao zbog natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji.

„Za sve nas takav razvoj događaja bio je jedan mali šok, ali smo se na vrijeme pribrali, došli do finala i osvojili srebro“, prenio nam je Francesco.

Moglo se ovom prigodom čuti i kako su u osvajanju srebra pored Francesca sudjelovali i braća Anton i Josip Glasnović te kako su hrvatski reprezentativci sjajni bili i u kvalifikacijama, toliko dobri da bi čak dvojica bila u finalu da se radilo o pojedinačnim nastupima – Josip Glasnović i Ravalico. Počelo je s 22/25 Josipa Glasnovića, što nije djelovalo obećavajuće, ali je olimpijski pobjednik iz Rija u sljedećih 50 metaka opalio 50/50 i  zahvaljujući posljednjoj kvalifikacijskoj seriji nepogrešivog Ravalica izboren je plasman u finale. Josip Glasnović i Ravalico pogodili su 72/75, a Anton Glasnović 70/75. U kvalifikacijama su bili ukupno drugoplasirani s 214 golubova, iza Talijana koji su imali 215, a ispred Britanaca i Nijemaca koji su s 213 izborili nastup za brončanu medalju.

U finalu je naša trojka nastupila protiv Talijana u sastavu De FilippisRescaFerrari. Predvodio je De Filippis koji je u kvalifikacijama imao učinak 73/75. Finale se pucalo sustavom jedne serije u kojoj svaki strijelac puca po 5 hitaca za dva boda, a u slučaju egala svatko dobiva po bod. Končani rezultat bio je 6:2 za Italiju.

Inače, hrvatska reprezentacija je ove sezone u sastavu s Cernogorazom, bez Ravalica, već osvajala medalje – prvo mjesto na Svjetskom Kupu u Lonatu te treće mjesto na Svjetskom Kupu u Bakuu. A Cernogoraz ove sezone ima pojedinačno zlato sa Svjetskog kupa u turskoj Konyjite i srebro sa Svjetskog kupa u Nikoziji.

Pred novigradskim „Gusarima“ je sada državno prvenstvo u Osijeku (9-11. 9.), na kojem će nastupiti u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a slijedi potom i Svjetsko prvenstvo, također u Osijeku, čime će biti zaključen ovogodišnji kalendar velikih natjecanja u streljaštvu.  

A prije svega toga, ovoga će vikenda ugostiti posljednju etapu, finale Istarske lige, na svojoj streljani u Bužiniji, pa je to prigoda za naše sugrađane i sve druge da dođu i na taj način podrže i pozdrave članove Gusara i njihove odlične sportske rezultate, priopćio je Grad Novigrad.

policija traka mjesto nesreće

CRNA SUBOTA: Jedna osoba poginula u nesreći kod Čepića

opća bolnica pula

BOLNICA PULA – Nove upute i sigurnosne mjere za posjete i pacijente