in

NOVIGRAD: Veliki doček za svjetskog prvaka Giovannija Cernogorza uz pljesak i skandiranje “Gianni, Gianni”

Foto Tanja Kocijančić

Svjetski prvak u gađanju letećih meta, disciplini trap, Giovanni Cernogoraz dočekan je sinoć u Novigradu na glavnom trgu velikom feštom. Okupili su se prijatelji, obitelj, rodbina, sugrađani i mnogi drugi koji su došli pozdraviti ga i odati mu priznanje za još jedan velik sportski uspjeh. K tome, osigurao je i nastup na sljedećim Olimpijskim igrama.

Cernogoraz se najprije pojavio u gradskoj palači i to na balkonu s medaljom oko vrata, s koje je pozdravio okupljene na trgu. Skandirali su mu “Gianni, Gianni”. Onda je bacio majice sretnicima koji su ih uspjeli uhvatiti, potom je uslijedilo fotografiranje za još jednu povijesnu uspomenu i nakon toga spuštanje na trg među građane. Mnogi su ga pozdravljali i fotografirali se s njim, pa je odlazak na pozornicu potrajao.

Voditelj programa bio je poznati sportski komentator Drago Ćosić koji ga je intervjuirao na bini i pitao ga kako je bilo u Azerbejđanu.

– Prošlo je 11 godina od olimpijskog zlata, sada sam konačno osvojio i svjetsko zlato. Teže je doći do svjetskog zlata jer je puno veća konkurencija. Ovo je specifičan sport, s jednim promašajem padneš deset mjesta. Sad imam i normu za Olimpijske igre u Parizu pa idemo dalje, gladan sam novih uspjeha. Hvala svima što ste došli, to će mi biti poticaj za dalje, rekao je svjetski prvak.

Prigodnim riječima pozdravio ga je i ponosni gradonačelnik Anteo Milos koji je među ostalim naglasio kako je „Gianni dijete Novigrada“. Potom je druženje nastavljeno u Zajednici Talijana gdje je Cernogoraz rezao slavljenički pršut i tortu.

Svečani doček organizirao je Grad Novigrad, a uklopio se u višednevnu Feštu sv. Pelagija. Grad je bio pun posjetitelja, program je bio bogat i na više lokacija, što se nastavlja i danas.

Fotografije i videa sa sinoćnog dočeka pogledajte na našoj Facebook stranici na linku https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid0VqYWCxvbt2NvY2Xvmn6ZssLzbGzCHmMWxnVrvoK4A4Dasp4AYywvGDynx1CGhnoBl

Foto PR Lim Bay Challenge

Uskoro Lim Bay Challenge: Najuzbudljivije otkrivanje Limskog kanala

Foto - Policijska uprava istarska - Ilustracija

Tragedija u Istri: Dva muškarca utopila se u sat vremena