in

Uskoro Lim Bay Challenge: Najuzbudljivije otkrivanje Limskog kanala

Foto PR Lim Bay Challenge

Ako ste avanturističkog duha i kajak, bicikl, trekking i adrenalin su prave stvari za vas, onda nipošto ne propustite Lim Bay Challenge.

Ovaj jedinstveni sportski događaj ponovno se održava od 29. rujna do 1. listopada u Vrsaru i predstavlja priliku da istražite predivnu prirodu zapadne Istre na neponovljiv način. Prijavite se za jednu od tri utrke koje će vas odvesti kroz Vrsarski arhipelag, Limski kanal i njegovo zaleđe, a uz to ćete se i zabaviti i testirati svoje granice.

Prvi dan natjecanja, 30. rujna, kreću dvije velike utrke. Prva, Adventure Ultra, namijenjena je najizdržljivijim i najhrabrijim natjecateljima. Duga je 65 kilometara i uključuje trčanje, vožnju biciklom, veslanje i još poneko iznenađenje koja će vas oduševiti. Sam start je na tajnoj lokaciji, a cilj je u resortu Belvedere. Da biste stigli do cilja, morat ćete se služiti kartom i kompasom, te savladati razne prepreke na putu.

Druga je utrka Adventure Light, idealna za one koji žele doživjeti jednaku avanturu, ali nešto manjeg intenziteta. Ova je utrka duga 35-40 kilometara i također uključuje trčanje, vožnju biciklom i veslanje, ali na kraćim dionicama. Start i cilj su u resortu Belvedere, a ova je utrka odlična prilika da uz outdoor aktivnosti upoznate ljepote Limskog kanala i okolice.

A tu je i Trekking Challenger, koji se održava 1. listopada, a namijenjen je svima koji vole hodati i trčati u prirodi. Ova je utrka duga oko 25 kilometara i vodi vas kroz šumu Kontiju, Limski kanal i Vrsar. Na putu ćete uživati u predivnim pogledima na more i otoke, a možda ćete sresti i nekog neočekivanog stanovnika ovog predivnog područja. Kao što i samo ime kaže, Trekking Challenger orijentacijska je utrka, što znači da ćete morati sami pronaći kontrolne točke na karti. Utrka traje od 3 do 5 sati, ovisno o fizičkoj spremi natjecatelja, a završit će je svaki aktivni rekreativac ili planinar koji jednom tjedno pješači nekoliko sati.

Osim triju utrka, Lim Bay Challenge nudi vam i mogućnost da naučite nešto novo i zabavno. U Kloštru 30. rujna možete pohađati tečaj sportskog penjanja pod vodstvom iskusnih instruktora, a na rasporedu u subotu je i radionica nordijskog hodanja pod vodstvom stručne trenerice koja će vas naučiti pravilnoj tehnici nordijskog hodanja, pravilnom korištenju štapova i držanju tijela, jer nordijsko hodanje aktivira 90 posto mišića tijela što je neusporedivo s klasičnim hodanjem bez korištenja štapova. Ove su aktivnosti odličan način da poboljšate kondiciju, tehniku i držanje tijela, te napunite baterije za novu radnu godinu. Lim Bay Challenge organizira Sportsko društvo Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, a za sve sudionike osiguran je popust na smještaj u Maistrinim objektima. Prijave su otvorene do 18. rujna na web stranici www.limbaychallenge.com, a ne zaboravite provjeriti i popis obvezne opreme.

Foto Turistička zajednica općine Vižinada - Ilustracija

U Vižinadi večeras, 27.8., Klapa Motovun i Vinska večer

Foto Tanja Kocijančić

NOVIGRAD: Veliki doček za svjetskog prvaka Giovannija Cernogorza uz pljesak i skandiranje “Gianni, Gianni”