in

Novigradski stolnotenisači izgubili od Pazinjana

Proteklog tjedna stolnotenisačice i stolnotenisači Novigrada odigrali su zaostali meč iz posljednjeg kruga natjecanja prve županijske lige za seniore protiv ekipe Pazina. Iako se meč igrao na domaćem parketu, može se reći da je ekipa Pazina ipak bila prilično dobra i ostvarila laku pobjedu 4:0.

Premda se čini da su Pazinjani nadmoćno dobili susret, u dva navrata Novigrad je pružio iznimno dobru igru. No, mečevi su ipak otišli na stranu gostiju.

Rezultatski to izgleda ovako; Mija Antonija Radosavljević (NGD) – Damir Fabijan (PAZ) 2:3, Sanela Katalinić (NGD)– Karlo Fabris (PAZ) 0:3, Raul Dominik Holik (NGD) – Denis Glavinić (PAZ) 0:3 i par Holik/Miolin (NGD) – Glavinić/Fabijan (PAZ) 2:3.

Kako saznajemo ekipa Pazina u konačnici je završila na drugom mjestu Županijske tablice dok ekipa Novigrada kotira za pretposljednju poziciju, no točno će se znati ćemo tek početkom svibnja. Čestitke svim članovima novigradskog kluba koji nastupaju u Županijskoj ligi a posebno ženskom dijelu ekipe, koje kao jedine stolnotenisačice u Županijskoj ligi ponosno brane boje svog kluba.

Podsjećamo ovim putem i sve zaljubljenike u stolni tenis da povodom Dana grada Umaga u tom će se gradu 5. svibnja održati veliki Međunarodni stolnoteniski turnir za sve seniore i rekreativce, a prijave se primaju zaključno do 2. svibnja.

Proljetni stolnoteniski kamp u Novigradu

Programom rada za 2019. godinu stolnotenisači i stolnotenisačice Novigrada  uspješno su planirali su proljetni stolnoteniski kamp koji je održan proteklog tjedna. U kampu je sudjelovalo desetak  igrača i igračica, a sudjelovala su djeca i gosti iz susjednog Stolnoteniskog kluba “Tar“ te gosti stolnotenisači  iz Njemačkog grada Kölna. Odlična atmosfera i pregršt novih tehnika igre, uspješno su privukli sve mlade zaljubljenike u ovaj sport a ovom prilikom gosti iz njemačkog kluba darovali su prigodnim sportskim poklonima Novigradski klub kao i sve učesnike kampa. Ujedno su najavili i nove tehnike i trening programe koji se izvode dva puta dnevno po dva sata a svi prisutni imali su priliku u sportskoj dvorani u Novigradu detaljno se upoznati sa demo verzijama specifičnih  treninga. Svoja iskustva sa polaznicima kapa razmijenio je i trener Novigradskog kluba koji je nedavno kao član Međunarodnog trenerskog seminara u Opatiji  prisustvovao i pripremama Hrvatske stolnoteniske selekcije te međunarodnih selekcija Poljske, Bjelorusije, Belgije i Slovenije. Kamp je ujedno bio i odlična  priprema za preostali dio sportske sezone koji predviđa još ukupno četiri velika turnira. Na prvom, održanom danas, nastupili su najbolji stolnotenisači i stolnotenisačice županije a boduje se za tzv. TOP 8 Istarske županije.

Puno medalja za stolnotenisače Vrsara Lea Lukeza, Paola Pulića, Emu Brizić i Anu Lukez

Priča o KUĆICI ZA KNJIGE u KAŠTELIRU koja nije koštala ništa: Naslove posuđuju i doniraju svi, domaći i stranci, a obaveze vraćanja nema