in

Odbojkašice Poreča svladale Marinu Kaštela – nastavlja se borba za opstanak u Superligi

Protekli je vikend bio uspješan za odbojkašice Poreča tijekom kojeg su igrale djevojčice te ekipe Ok Poreč i OK Poreč 2.

Konačno su igračice prve ekipe OK Poreč izborile pobjedu koja „nešto znači”, u utakmici 8. kola druge skupine Superlige protiv OK Marina Kaštela, nakon velike borbe u utakmici punoj neizvjesnosti i preokreta Porečanke su pokazale u prvom redu same sebi da su dovoljno kvalitetne, te da mogu izboriti opstanak u Superligi.

Pobjeda od 3:1 (28:26; 26:24; 15:25; 27:25) uslijedila je nakon 122 minute igre. Imperativ pobjede bio je iznad glava igračica obiju ekipa, s tim da bi za naše djevojke poraz značio definitivno zadnje mjesto i kvalifikacije za ostanak u Superligi. Utakmica je protekla u igri poen za poen, osim u trećem setu koji su Kaštelanke dobile bez problema, no svima je već poznat „set opuštanja” kod Porečanki. Iz utakmice vrijedi izdvojiti preokrete u drugom setu kada su Kaštelanke nakon 19:14 za OK Poreč preokrenule rezultat i prešle u vodstvo 24:21, da bi nakon toga Porečanke izborile pobjedu 26:24. Sličan scenarij ponovio se i u četvrtom setu kada su domaće igračice povele 23:20, a Kaštelanke preokreću rezultat na 23:24, da bi naše djevojke izjednačile na 25:25. Prtiom dolazi do velikog nezadovoljstva gostiju zbog dosuđenog 25 poena za Poreč, što je rezultiralo crvenim kartonom i kaznenim poenom za gošće. Time Porečanke dobivaju prvu meč loptu koju Nika Levak odmah i realizira odličnim servisom.
Nepravedno bi bilo izdvojiti neku igračicu posebno, jer su pokazale da mogu biti prava ekipa. Nastupile su u početnom sastavu : Lena Burilo, Mendi Ipša, Nika Levak, Larisa Pauletić, Karla Udovičić, Iva Nikačević i libero Sara Vranjanin.

U igru su još ulazile Deborah Bertagia i Lea Banko, a tu su još bile Duka Lucija, Plazinić Helena i Scoria Rebcca.
Nedjeljna utakmica bila je odlična najava i poziv za sljedeći vikend. Predstoji tjedan pripreme za utakmicu u nedjelju, 17. veljače, protiv ekipe OK Brda Split. Bit će to utakmica kojom će igračice potvrditi ovotjednu pobjedu i uloviti priključak ostalim ekipa u borbi za opstanak u Superligi.

Djevojčice OK Poreč prve su izašle na teren i odigrale utakmice 9. kola Županijske lige u Vrsaru, a protivnice su im bile djevojčice OK Bale i dječaci OK Rovinj. U dvije lijepe utakmice pokazale su da polako ali sigurno napreduju u svim elementima odbojkaške igre, te su ubilježile dvije sigurne pobjede od 3:0 (17:1; 17:13; 17:2) protiv OK Bale i 2:1 (17:5; 11:17; 17:11) protiv OK Rovinj.
Ekipa djevojčica OK Poreč nastupila je u sastavu: Rajko Dora, Janko Eva Barbara, Poropat Ema, Vasiljević Ema, Martinčević Anamarija, Kiš Hana, Čehić Zita, Purini Tea, Cvitković Dora, Vošten Nina, Mahić Hana, Radošić Ani, Kadum Zara.
Započeo je i drugi dio natjecanja u 1.B ligi zapad, pa su mlade Porečanke odigrale čak dvije utakmice. Prvu u subotu u sklopu 10. kola protiv ekipe OK Grobničanin u kojoj su doživjele težak poraz 0:3 (15:25; 7:25; 11:25), nakon neobjašnjivo loše igre u utakmici koju treba zaboraviti što prije.
Druga utakmica igrana u nedjelju, bila je zaostala utakmica 4. kola protiv ekipe OK Matulji 2004 u kojoj su igračice OK Poreč 2 pokazale da je subota bila samo prolazna epizoda i da mogu igrati puno bolju i ljepšu odbojku. Naime, izborile su tešku, ali zasluženu pobjedu od 3:1 (26:24; 22:25; 27:25;25:21).
Ekipa OK Poreč 2 nastupila je u sastavu: Čatlak Dari, Brajković Antonieta, Zovko Petra, Mažar Petra, Banko Lea, Mihatović Marija, Vekić Mateja, Momić Erika , Boras Nina, Plazanić Helena, Brčić Nensi.

Tekst i foto: Odbojkaški klub Poreč

Poreč: Mladi rukometaši izgubili od Puljana i Labinjana

U POREČU OTVORENA PRVA ISPOSTAVA DNEVNOG CENTRA ZA REHABILITACIJU VERUDA: S djecom s poteškoćama u razvoju rade logoped, rehabilitator, psiholog i fizioterapeut