in

ODLIČNA SEZONA: Mladi rukometaši Poreča na završnici Prvenstva Hrvatske

Foto Rukometni klub Poreč

Mladi rukometaši Poreča U13 na završnici Prvenstva Hrvatske osvojili su 14. mjesto. Igrači Mateja Medveda odigrali su sedam utakmica te tako zaključili dugu i odličnu sezonu.

Na startu završnice, Porečani su bili smješteni u skupinu C zajedno s Koprivnicom, Ivan-Mikanovcima, Maksimir Pastelom i Dugopoljem.

Foto Rukometni klub Poreč
Foto Rukometni klub Poreč

Prvog dana završnice upisana su dva poraza. Prvi je bio protiv Koprivnice 13:16 (9:7). U prvom dijelu utakmice Poreč je dobro igrao i bio u vodstvu od desete minute utakmice nakon gola Lucasa Labinca. U drugom poluvremenu se preokrenulo, Koprivnica je napravila 5-0 seriju kojom je preokrenula u svoju korist i taj rezultat održavala sve do kraja utakmice. Najefikasniji bio je Lucas Labinac sa šest pogodaka, a Andre Mattia Knežević proglašen je za najboljeg igrača utakmice.

Foto Rukometni klub Poreč
Foto Rukometni klub Poreč

U drugom susretu bolji su bili igrači Ivan-Mikanovaca koji su slavili 9:21 (2:11). Od prve minute protivnici su bili u prednosti i nisu dopuštali naši mladim rukometašima da se približe, ponajviše sa dubokom obranom i flasterom. Na kraju, Poreč je mogao tek smanjiti zaostatak s poluvremena. Kod Poreča najefikasniji bili au Andre Mattia Knežević i Kris Rabar s po tri pogodaka.

Treći susret donio je sraz s Maksimir Pastelom koja je slavila 23:15 (12:9). Utakmica je bila u egalu gotovo sve do pred kraj prvog dijela utakmice (9:8), no Maksimir Pastela je povezala tri gola za prednost. Početkom drugog poluvremena Maksimir Pastela je nastavila svoj niz i pobjegla na +5 te sigurno susret privela kraju. Najbolji strijelci bili su Andre Mattia Knežević i Lucas Labinac svaki s po četiri gola, a Labinac je bio i najbolji igrač susreta.

Dugopolje je bilo zadnji protivnik u skupni, također bolji od naših mladih rukometaša 21:14 (12:6). Protivnici su vodili od prve minute, a naši mladi rukometaši su se borili i kao u prijašnjim utakmicama, skupili važno iskustvo. Nue Allakaj i Diego Velenik s po tri gola bili su najbolji, a Lucas Labinac ponovno najbolji igrač utakmice.

Prva utakmica razigravanja za plasman od 13. do 20. mjesta uparila nas je sa Senjem nad kojim smo slavili 12:10 (5:6). Gotovo cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u egalu, a Senj je na odmor otišao tek s +1. Drugi dio pripao je našim igračima koji su preko Luke Košete i Lucasa Labinca poveli +3 i držali prednost do kraja. Najbolji strijelac bio je Lucas Labinac s pet pogodaka.

U utakmici za plasman od 13. do 15. mjesta upisano je novo slavlje nad Novom Gradiškom 18:13 (9:6). Nakon osam minuta jednake igre, Poreč je prebacio u višu brzinu i preko Nue Allakaja poveo 6:4. U drugom dijelu tu smo prednost povećavali za konačno slavlje i borbu za 13. mjesto. Lucas Labinac bio je najbolji strijelac s osam pogodaka, a Andre Mattia Knežević dodao je još šest.

Završnica 1. HRL U13 (M) tijekom Festivala rukometa u Poreču, 19.05.2022, Dvorana Žatika, Poreč

Zadnji susret završnice u borbi za konačan plasman bio je protiv Maksimir Pastele koja je slavila 19:14 (8:6). Krenuli smo dobro, ali u minimalnom zaostatku. U 16. minuti poravnali smo na 8:8, no greške u napadu i slabija obrana omogućile su protivniku seriju 4-0 koja je bila ključna za konačan rezultat. Taj minus lovili smo do kraja susreta kada je po posljednjem sučevom zvižduku stajalo 19:14. Andre Mattia Knežević zabio je četiri puta, a Sandro Starčić i Simone Sardot su zabili svaki po tri gola.

Foto Zdravi grad Poreč

Porečki srednjoškolci hodali za zdravlje

Foto di sara graves da Pixabay zlato lančić ogrlica

Prevarili 87-godišnjakinju za više tisuća kuna – Upalio trik sa zlatnim lančićem…