in

Odlično izdanje Danija Klačara iz Istarskog borca na Europskom kupu u Lignanu

Dani Klačar - Foto Judo klub Istarski borac

Dani Klačar, judaš Istarskog borca, sedmim je mjestom na europskom juniorskom kupu u Lignanu otvorio ovogodišnje nastupe u Europi. U kategoriji do 66 kg u kojoj su dominirali izvrsni domaći natjecatelji nastupilo je 35 boraca, a Puljanin se prikazao u jako dobroj izdanju, te je malo nedostajalo da se upusti u borbu za odličja.

Dani Klačar - Foto Judo klub Istarski borac
Dani Klačar – Foto Judo klub Istarski borac

U prvome je kolu bio slobodan, a u drugome je zahvatom gušenja natjerao na predaju Slovaka Samuela Hagera. U idućem kolu protiv Talijana Federica Nimfa za pobjedu su mu bila potrebna dva nožna bacanja. U četvrtfinalu mu je protivnik bio prvi nositelj turnira Talijan Flavio Petruzzeli. Dani je dominirao čitavu borbu, natjerao protivnika na dvije kazne, te u nekoliko navrata bio na rubu poentiranja. Borba je otišla u produžetak , a na isteku druge minute Talijan je plasirao jedno rubno bacanje koje su suci bodovali, što je bilo dovoljno na pobjedu. U vrlo teškoj repasažnoj borbi protiv Manuela Parlatija Klačar je na polovici borbe ostvario prednost, te je do kraja uspio odoljeti naletima svog protivnika. Nažalost, nakon toga uslijedio je poraz protiv još jednog domaćeg predstavnika Federica Bosisa, brončanog sa svjetskog prvenstva. Dani je neoprezno ušao u borbu i već u prvom napadu Talijan je ostvario prednost bacanjem. Potom je pulski borac preuzeo inicijativu i dominirao borbom, no nije uspio vratiti zaostatak, te se u konačnici morao zadovoljiti sedmim mjestom. Ovim je plasmanom već u prvom nastupu ostvario normu za nastup na juniorskom prvenstvu Europe koje se u rujnu održava u Hagu.

Drugi pulski predstavnik David Sokolović nastup u kategoriji do 81 otvorio je pobjedom protiv Talijana Iacopa Bardusa, da bi nakon toga uslijedila dva poraza, od Austrijanca Bernda Faschinga i Nizozemca Pepijna Kraaka.

Za pulske juniore nema odmora, te ih već za dva tjedna očekuje nastavak europskih nastupa u europskom kupu u Sarajevu, priopćeno je iz kluba Istarski borac.

U utorak 7. ožujka bez vode poslovna zona Facinka

pojas automobil

MUP najavio ROADPOL-ovu akciju pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa od 6. ožujka