in

Opet ispunjen porečki Fond za izvrsnost u sportu – 300 tisuća kuna za sportaše i klubove

Loris Peršurić/Foto Vladimir Bugarin

Grad Poreč prošle je godine ponovno uveo Fond za izvrsnost u sportu, koji financijskim sredstvima podržava najbolje sportaše i klubove Poreča, a u potpunosti je ispunio svoj cilj – prikupljeno je ukupno 300 tisuća kuna, koliko je bilo planirano ostvariti u tijeku ove godine.

Kako je rekao gradonačelnik Loris Peršurić, njegov zadatak i zadatak njegova tima bio je maksimalno se potruditi kako bi prikupili navedeni iznos, tražeći financijsku podršku od gospodarskih subjekata u gradu. To je od izuzetne važnosti za porečki sport i njegov razvoj, ali i za prisutnost i društvenu odgovornost svih gospodarskih subjekata u gradu.

Sredstva u Fondu ove godine prikupljena su tako što je Valamar Riviera donirala 100 tisuća kuna, McDonald’s 40 tisuća kuna, AM PS Delta nekretnine 15 tisuća, Lidl 15 tisuća, 5 tisuća Grip Juričić, 3 tisuće Libusoft Cicom, a Agrolaguna 2 tisuće. Privredna banka Zagreb donirala je 35 tisuća kuna, a iznos od 85 tisuća kuna preusmjeren je, od uštede smanjenja kamatne stope kod PBZ-a i HBOR-a, s Grada na Fond za izvrsnost u sportu.

-Kao grad sporta moramo voditi računa o svim aspektima sporta u našem gradu – od infrastrukture do stručne podrške. Možemo reći da smo u Hrvatskoj pri samom vrhu što se tiče broja sportaša u gradu, imamo šest javnih dvorana i više od stotinu polivalentnih i dječjih igrališta. Težit ćemo sve više davanju u sport, u granicama naših mogućnosti, a izgradnjom sportske infrastrukture nastojimo povećati kvalitetu sporta u našem gradu. Osim toga, klubovi i sportaši veliki su ambasadori našeg grada, jer najbolje predstavljaju ime Poreča na europskim i svjetskim natjecanjima, rekao je gradonačelnik i još se jednom zahvalio poslovnim subjektima koji su sudjelovali u financiranju porečkog Fonda za izvrsnost.

Također, gradonačelnik je čestitao svim sportašima i klubovima na ovogodišnjim uspjesima, te im zaželio još puno uspjeha i dobrih rezultata u idućoj godini.

Napomenimo još kako su status sporta, sustav natjecanja, nastupi na svjetskim i europskim prvenstvima, te kategorizacija sportaša kriteriji su na temelju kojih Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Poreča odlučuje o raspodjeli sredstava iz Fonda za izvrsnost, priopćeno je iz gradske uprave.

Rasprodane sve srećke Novogodišnje lutrije Društva invalida! Izvlačenje večeras, 30. prosinca na Adventu Poreč

IZVRSNI REZULTATI U PROSINCU: Poreč za novogodišnje praznike očekuje čak 25% više noćenja!