in

Opet ispunjen porečki Fond za izvrsnost u sportu – 300 tisuća kuna za sportaše i klubove

Loris Peršurić/Foto Vladimir Bugarin

Grad Poreč prošle je godine ponovno uveo Fond za izvrsnost u sportu, koji financijskim sredstvima podržava najbolje sportaše i klubove Poreča, a u potpunosti je ispunio svoj cilj – prikupljeno je ukupno 300 tisuća kuna, koliko je bilo planirano ostvariti u tijeku ove godine.

Kako je rekao gradonačelnik Loris Peršurić, njegov zadatak i zadatak njegova tima bio je maksimalno se potruditi kako bi prikupili navedeni iznos, tražeći financijsku podršku od gospodarskih subjekata u gradu. To je od izuzetne važnosti za porečki sport i njegov razvoj, ali i za prisutnost i društvenu odgovornost svih gospodarskih subjekata u gradu.

Sredstva u Fondu ove godine prikupljena su tako što je Valamar Riviera donirala 100 tisuća kuna, McDonald’s 40 tisuća kuna, AM PS Delta nekretnine 15 tisuća, Lidl 15 tisuća, 5 tisuća Grip Juričić, 3 tisuće Libusoft Cicom, a Agrolaguna 2 tisuće. Privredna banka Zagreb donirala je 35 tisuća kuna, a iznos od 85 tisuća kuna preusmjeren je, od uštede smanjenja kamatne stope kod PBZ-a i HBOR-a, s Grada na Fond za izvrsnost u sportu.

-Kao grad sporta moramo voditi računa o svim aspektima sporta u našem gradu – od infrastrukture do stručne podrške. Možemo reći da smo u Hrvatskoj pri samom vrhu što se tiče broja sportaša u gradu, imamo šest javnih dvorana i više od stotinu polivalentnih i dječjih igrališta. Težit ćemo sve više davanju u sport, u granicama naših mogućnosti, a izgradnjom sportske infrastrukture nastojimo povećati kvalitetu sporta u našem gradu. Osim toga, klubovi i sportaši veliki su ambasadori našeg grada, jer najbolje predstavljaju ime Poreča na europskim i svjetskim natjecanjima, rekao je gradonačelnik i još se jednom zahvalio poslovnim subjektima koji su sudjelovali u financiranju porečkog Fonda za izvrsnost.

Također, gradonačelnik je čestitao svim sportašima i klubovima na ovogodišnjim uspjesima, te im zaželio još puno uspjeha i dobrih rezultata u idućoj godini.

Napomenimo još kako su status sporta, sustav natjecanja, nastupi na svjetskim i europskim prvenstvima, te kategorizacija sportaša kriteriji su na temelju kojih Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Poreča odlučuje o raspodjeli sredstava iz Fonda za izvrsnost, priopćeno je iz gradske uprave.

Rasprodane sve srećke Novogodišnje lutrije Društva invalida! Izvlačenje večeras, 30. prosinca na Adventu Poreč

Rasprodane sve srećke Novogodišnje lutrije Društva invalida! Izvlačenje večeras, 30. prosinca na Adventu Poreč

NEIZVJESNOST I MANJAK RADNIKA: Turizam u škarama usporavanja rasta prihoda i povećanja troškova rada

IZVRSNI REZULTATI U PROSINCU: Poreč za novogodišnje praznike očekuje čak 25% više noćenja!