in

Pazin domaćin državnog prvenstva u boćanju – Istru predstavlja 16 mladih

Foto IBS

Nakon što je prošle godine bio domaćin prvom mlađekadetskom (do 12 god.) prvenstvu Hrvatske, Pazin će ove godine ugostiti državno prvenstvo za stariji dobni uzrast, kadetkinje i kadete (do 15 god.) koje će se održati od utorka do četvrtka, 11. do 13. travnja 2023.

Na prvenstvu će u šest disciplina nastupiti do sada rekordan broj od čak 54 djevojke i mladića, čak 17 više nego prošle godine kada je prvenstvo održano sa središtem događanja u Jadranovu kraj Crikvenice.

Iz Istre će na prvenstvu ukupno u svim disciplinama nastupiti jedna kadetkinja i 15 kadeta, Ana Stančić (ŽBK Pula), Ivan i Ivano Velenik (Veleniki), Matija Nadenić (Svetvinčenat), Tian Baričević (Vodnjan), Manuel Matošević (Sveti Lovreč mladi), Mihael Jedrejčić (Lindar), Erik i Roko Babić, Erik Blažević Bitić, Gabrijel Zidarić, Tino Majcan, Mateo Stihović (Pazin), Mateo Golojka (Istra Kozari), Andreas Zornada (Selca Bračana) i Simon Kajin (Vrh).

Prvenstvo u Pazinu će se odigrati sa središtem događanja u Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” u kojem će se igrati i svi susreti za medalje. No, sva tri dana će se za prvi dio natjecanja u disciplinama parovi, pojedinačno klasično, te bližanje i izbijanje u krug koristiti i boćališta u Lindaru i Pazinskim Novakima. 

Sva tri dana natjecanja počinju već u 8.30 sati, a finala će se odigravati prema sljedećem rasporedu, u utorak od 19 sati štafetno izbijanje, u srijedu od 19.30 sati precizno izbijanje, a od 20 sati pojedinačno klasično, te u četvrtak od 15.45 sati bližanje i izbijanje u krug, od 18.15 sati parovi, a od 20 sati brzinsko izbijanje. (IBS)

Foto DeguStazione Tar

TAR: Marende u bistrou DeguStazione do 14. travnja

policija traka prometna nesreća

Policija objavila detalje nesreće kod Pazina u kojoj je poginuo Porečan