in

PD GLAS ISTRE: Ovo su rezultati 3. Memorijalne brdske trail utrke Elvira Putina od Lupoglava do Korita 

Foto Planinarsko društvo Glas Istre - Rezultati trail utrke

Planinarsko društvo (PD) Glas Istre organiziralo je „Memorijalnu brdsku-trail utrku Elvira Putina“ koja je startala u nedjelju, 24. ožujka u 10:30 iz Lupoglava do Planinarske kuće Korita (iznad Brgudca). 

Ove godine Trku je podržao poznati sportski brend. Konkretna podrška dolazi iz trgovine Decathlon Pula. Decathlon Pula osigurao je brojne nagrade za sudionike trke. Decathlon je zajedno sa PD Glas Istre posebno pripremio nagrade za prva tri mjesta u obje kategorije, ženskoj i muškoj. No, Decathlon je darovao i sve sudionike prigodnim sportskim slasticama i ostalim darovima. 

Donosimo rezultate prva tri mjesta u dvije kategorije:   

– u kategoriji žena najbolje vrijeme imala je Irena M. Šajatović  (01:00:08), drugo mjesto osvojila je Mihaela K. Hek (01:01:56), dok je na treće mjesto utrčala Valentina Stančić (01:03:44).  

– kod muškaraca prvo mjesto osvojio je Igor Rudan (00:50:56), drugo mjesto Aleks Grah  (00:51:46), a Antonio Chiavalon (00:52:18) treće mjesto.  

Trka koja se tradicionalno kreće prekrasnim krajolikom posebna je zbog pozitivne atmosfere kojom odiše cijeli sportsko-rekreativni događaj. Poseban doživljaj je na samom kraju utrke kada se svi sudionici, natjecatelji i volonteri, okupljaju oko kuće Korita i uživaju u toplom obroku, čaju i predivnoj prirodi.

Staza utrke duga je 8,58 kilometara s visinskom razlikom od 655 metara, a skoro cijelim putem se kreće po označenoj planinarskoj stazi duž prelijepih obronaka Ćićarije te kroz Park prirode Učka. Ovom obnovljenom utrkom, oživljena je prva brdska utrka u Istri koju je PD Glas Istre organizirao početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Utrci smo dali status “memorijalna” te posvetili je našoj dragoj i posebnoj planinarki Elviri Putina.

U utrci su sudjelovali sportaši, rekreativci, planinari, šetači i ostali ljubitelji prirode. 

Zahvaljujemo svima koji su došli i na taj način podržali ovaj obnovljeni sportsko-rekreativni događaj. Bila nam je iznina čast što su neki od najstarijih sudionika bili također natjecatelji 90-tih godina na staroj utrci. 

„Ove godine bili smo snažniji u organizaciju uz podršku našeg glavnog sponzora trgovine Decathlon Pula koji su prepoznali važnost sportsko-rekreativne manifestacije te su za ovu prigodu osigurali puno vrijednih nagrada za sudionike, ali i one koji su podržali i radili na utrci a to su naši brojni volonteri kojima se ovom prigodom i zahvaljujem. Također moram spomenuti još jednog sponzora koji svaku godinu podržava trku a to je Intersport Hrvatska,“ naglasio je predsjednik Planinarskog društva Željko Ravnić.

Posebna zahvala ide i suradnji s HGSS-om te Općinama Lanišće i Lupoglav te JU PP Učka. Od svih planinara ide zahvala i mještanima Lupoglava, Pristava, Semića i Brgudca kuda staza prolazi. 

„Hvala im na podršci te se nadam da ćemo ovu suradnju nastaviti u još ljepšem i boljem izdanju. Posebna se želimo zahvaliti gospodinu Mischelu iz grupacije Lalizas koji nam je omogućio idealnu poziciju starta utrke. I svakako hvala obitelji Putina koja je bila dio ovog digađaja od samog početka te su i jučer bili ravnopravni dio naše male planinarske obitelji na Koritima,“ zaključio je Ravnić.

Utrka je bila regulirana prema naputcima, pod nadzorom oka i štoperice nezaboravnog sudca utrke Dragana Radomirovića, koji je ujedno trčao trku početkom 90tih. 

Nakon održane utrke završni program i proglašenje pobjednika održano je ispred Planinarske kuće Korita. 

Želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali i podržali ovu trku jer bez njih ne bi rezulati i doživljaji bili tako posebni i nezaboravni.  

Info o utrci, fotografije te rezultate ostalih trkačica i trkača potražite na službenoj mrežnoj i Facebook stranici (uskoro). 

Info o utrci možete pratiti na

https://www.facebook.com/pdglasistre.hr

https://www.instagram.com/pd_glas_istre/

Foto Turistička zajednica grada Novigrada

Grad Novigrad objavio javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava poduzetnicima

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska streljivo

Istarskoj policiji predala streljivo