in

Pobjednici Ironmana 70.3 Poreč Veronika Andrlova i Paul Loiseaux

Foto Loris Peršurić Facebook

Na prvom porečkom Ironman 70.3 natjecanju nastupilo je gotovo 1000 natjecatelja u 1.9 km plivanja, 90 km bicikliranja te 21.1 km trčanja. Utrka je započela, u Zelena Resortu, ispred hotela Parentium dionicom plivanja, nastavila se ispred Hotela Molindrio Plava Laguna, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane pa da Višnjana i natrag. Posljednja etapa bila je ona trkačka od Hotela Molindrio preko Plave Lagune, centra grada do uvale Saladinka i natrag.

Foto Loris Peršurić Facebook
Foto Loris Peršurić Facebook
Pobjednik Ironmana
Pobjednik Ironmana

Najbolji Ironmanci u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Paul Loiseaux iz Francuske koji je utrku završio u 4 sata i 3 minute te Veronika Andrlova iz Češke koja je kroz ciljnu ravninu prošla za 4 sata i 44 minute. Među njima bilo je i dosta Istrijana, od kojih desetak s područja Poreča.

Nakon pobjede su poručili: “ Vrijeme je bilo super, nije bilo jako sunčano što je sjajno za utrku. Na plivanju je bilo mirno more, biciklistička trasa brza, trčali smo uz samo more. Sve čestitke organizatorima“, izjavio je nakon utrke Paul Loiseaux.

Pobjednica Veronika Andrlova u Poreču je doživjela svoju prvu Ironman pobjedu te je poručila kako je bila jako dobra utrka, jer ne voli velike vrućine.

Najbolje plasirani natjecatelj iz Hrvatske bio je Bruno Škrinjarić kojemu je ovo bilo prvo Ironman 70.3 natjecanje, iako se već natjecao u 70.3 distanci. Završio je na 7. mjestu s rezultatom od 4 sata i 17 minuta te istaknuo: „Zadovoljan sam s utrkom, plivanje je bilo baš kako treba biti, bez vjetra. Svaka čast organizatoru što je dogovorio da možemo voziti po zatvorenoj autocesti jer nam je to omogućilo da vozimo jako brzo, a trčanje uz more je bilo fantastično!“

Početak natjecanja u Zelenoj laguni ironman 2022
Početak natjecanja u Zelenoj laguni

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Bina Istra i drugi sponzori. 

Za više informacija posjetite www.ironman.com/im703-croatia i društvene mreže.

Foto Sport Fest Poreč 2022. Kolektiffimages

Završio Sport Fest u Poreču

POREČ: Održane Ironkids utrke u kojima se natjecalo stotinjak djece