in

POREČ: Održane Ironkids utrke u kojima se natjecalo stotinjak djece

Uoči Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč održane su Ironkids utrke na kojima je odmjerilo snage stotinjak djece raspoređene u pet starosnih kategorija.

Djeca su tako imala prilike pokazati „čeličnu volju“ i  zaraditi svoje prve IronKids medalje, a trčalo se u pet kategorija: djeca od 5/6 godina trčala su na udaljenosti od 400 metara, djeca od 7/8 godina 800 metara, djeca od 9/10 godina trčala su na 1200 metara, te djeca od 11/12 godina na 1600 metara odnosno djeca od 13/14 godina najdulju trasu od 2 000 metara (2 km).

Goran Vrus, direktor utrke Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska zadovoljan je odazivom: “ Bilo je tu domaće djece s Poreštine, ali i djece naših Ironmanaca koji će half Ironman odraditi sutra. Drago nam je da je odaziv djece bio ovako velik, jer to znači da vole sport i da ih se odgaja u sportskom duhu, što je sjajno za zdravlje“.

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Bina Istra i drugi sponzori. 

Foto Loris Peršurić Facebook

Pobjednici Ironmana 70.3 Poreč Veronika Andrlova i Paul Loiseaux

Foto Lavanda Novigrad

Novigradska Lavanda u Velenju na susretu KUD-ova Hrvatske i Slovenije