in

Počeo košarkaški kamp klubova POREČ i PETRINJA

Foto Manuel Paljuh - KK Poreč

U petak, 7.7., službeno je započeo 2. Košarkaški kamp u organizaciji KK Poreč i KK Petrinja u Lanterni, koji će trajati do 11.7. Kamp je rezultat suradnje i prijateljstva dvaju košarkaških klubova, a slobodno možemo reći i dvaju gradova, Poreča i Petrinje, koja je započela prije
dvije godine.
Kamp je realiziran zahvaljujući sponzorstvu tvrtke Valamar, koja djeci iz Petrinje financira smještaj i prehranu, podršci Grada Poreča i Sportske zajednice, a ove godine se u sponzorstvo uključio i Dino Park iz Funtane, koji će svoj djeci osigurati besplatan izlet.

U Kampu sudjeluje više od 20 djece iz KK Petrinja i 16 djece iz KK Poreč, a njihov rad prate treneri iz KK Petrinja te se uključuje i trener KK Poreč, te liječnik iz Petrinje.
U osmišljavanju, organizaciji i radu u Kampu angažirani su  predsjednici obaju klubova, te volonteri iz Uprave KK Poreč.
Posebno je za naglasiti da je Kamp  za sve polaznike besplatan, te je i djeci KK Poreč osiguran cjelodnevni boravak u kampu i obrok.
Osim košarkaških vještina koje će djeca stjecati za vrijeme treninga, jedan u jutarnjim satima, jedan u popodnevnim satima, djeca iz Petrinje i Poreča zajedno se druže u pauzama na ručku, društvenim igrama i na moru. Ove godine imaju i novih kampera, uz već neka ‘stara’
prijateljstva, koja su rezultat druženja dvaju klubova i tijekom godine.
Naime, na proljeće 2023., na poziv KK Petrinja, košarkaši i Uprava iz Poreča bili su u Petrinji u jednodnevnom uzvratnom posjetu i na urniru Petrinja-Glina-Poreč.
Svakako je za spomenuti i podršku dvoje gradonačelnika, gradonačelnice iz Petrinje te porečkog gradonačelnika, koji će i ovaj put i svojom nazočnošću doći podržati rad Kampa.

Tijekom kampa bit će i natjecanja, te će svi sudionici, a svakako i oni najbolji, dobiti medalje. Na početku Kampa svi sudionici dobili su na poklon posebno osmišljene i dizajnirane majice koje prikazuju vizure dvaju  gradova, Petrinju i Poreč, 2 zvonika, na istoj paraleli, priču
koju su osmislili naši prijatelji iz Petrinje.

KK Poreč
Fotografije izradio: Manuel Paljuh

Boćarski klub Červar

POREČ: Memorijalni turnir „Lucio Pulin-Francesco Graziotto“ i uspjesi Boćarskog kluba Červar

Foto Tanja Kocijančić

EX TEMPORE U FUNTANI okupio velik broj umjetnika: Prve nagrade osvojile Novigrađanke