in

EX TEMPORE U FUNTANI okupio velik broj umjetnika: Prve nagrade osvojile Novigrađanke

Foto Tanja Kocijančić

U Funtani je jučer, 8. srpnja 2023, uspješno održano 11- izdanje Ex temporea u organizaciji Turističke zajednice Funtana na kojem je sudjelovalo više od stotinu malih i velikih umjetnika koji su kreirali preko 120 radova.

Podsjetimo – teme su bile Funtana, more, istarski krajolik, akvarel – izvori vode…, odnosno slobodna tema.

ex tempore funtana 8-7-2023
Foto Tanja Kocijančić

Nagrade su bile doista bogate – prva je bila 700 eura, druga 550 eura a treća 400 eura. Za djecu su osigurali slatki poklon paketi i ulaznice za zabavne parkove. U žiriju su bili mr.sc. Marina Pacenti, profesor likovne kulture, dr.sc. Noel Šuran, profesor likovne kulture i Ester Diklić, predsjednica Likovne udruge Poreč.

Krenimo redom s najboljima – kod djece prvu nagradu osvojila je Perla Marković iz Novigrada, drugu Ivan Antonio Potočnjak, također sedmogodišnjak iz Vižinade, a četverogodišnja Marija Milotić osvojila je treće mjesto. Ujedno je bila i najmlađa sudionica.

Djeca koja su pohvaljena su Dita Trošt, Nino Božić, Dan Marković i Deborah Šorgo.

Martina Ponjavić iz Noigrada u kategoriji odraslih osvojila je prvu nagradu s radom ˝Neistraženo carstvo˝, druga je bila Nevena Živić iz Rijeke s radom ˝Strujanja˝, a treća Mirta Žiković iz Poreča s radom ˝Ljetna˝.

Pohvale su dobili Jasenka Korlević i Duje Bralić iz Poreča.

Za više fotografija kliknite na link na našu Facebook stranicu:

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid02cjSgA6ZnFLBDXKHJEfVZSr3s1mrR8bdLusNAvKb1hNfJmJPnjaDGYJ5VriKEzVNUl

Foto Manuel Paljuh - KK Poreč

Počeo košarkaški kamp klubova POREČ i PETRINJA

Foto Policijska uprava krapinsko-zagorska - Ilustracija

Nesreća u Istri: Pali s motocikla. Vozač teško ozlijeđen