in

POREČ: 600.000 kuna iz Ministarstva turizma i sporta za izgradnju nogometnog kampusa

Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini, Gradu Poreču Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je 600.000 kuna bespovratnih sredstava za izgradnju nogometnog kampusa u Poreču.

– Zahvaljujemo Ministarstvu koje je prepoznalo vrijednost našega projekta u sportskom smislu za naše sugrađane, ali i u turističkom jer će se izgradnjom nogometnog kampusa Poreč dodatno etablirati kao grad sporta, koji može ugostiti različite sportove, pripreme i manifestacije. Posebno nam je drago da će naš NK „Jadran“ dobiti mjesto adekvatan prostor za nastavak kvalitetnog i predanog rada s porečkom djecom i mladima., komentirao je odluku gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je danas i obišao gradilište kampusa nedaleko od sportske dvorane Žatika sa stručnim suradnikom za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture Daliborom Radešićem.

Radešić i Peršurić

Radovi će se intenzivirati sad, tijekom ljetnih mjeseci, jer se radi o lokaciji koja je dovoljno udaljena od rezidencijalnih zona, a sve s namjernom da porečki nogometni kampus igrače na terenu dočeka do kraja godine. Nakon zemljanih radova, u tijeku je izgradnja infrastrukture – odvodnje, vode, struje i ostaloga i to za nogometni teren površine 104×68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih. Kamp će u prvoj fazi dobiti, osim novog terena s umjetnom travom zadnje generacije, sve potrebne popratne sadržaje kampusa poput šest modularnih objekata, parkirališta, svlačionica, rasvjete i ostale opreme, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA.

Grad će nastaviti s pripremom i prijavom projekata na nacionalne i EU fondove, kako bi rasteretio gradski proračun i osigurao sadržaje i programe za sve generacije svojih stanovnika, priopćio je Grad Poreč.

Lopov iz vikendice odnio sve što je mogao

Meridiani: Istra glavni protagonist nove monografije na talijanskom jeziku