in

POREČ: Andrea Bošnjak okitila se broncom na državnom prvenstvu

Proteklog vikenda u organizaciji Atletskog kluba Međimurje održano je državno prvenstvo u atletici za juniore i juniorke, kojeg je domaćin bio Grad Čakovec. Pojedincima je to bila zadnja prilika za ugrabiti poneku medalju, dok su oni najbolji hvatali norme za Europsko prvenstvo.

Porečki Maximvsi sudjelovali su sa troje juniora i svi su postigli odlične rezultate!

Prvoga dana natjecanja Loris Uljanić i Melani Oklen nastupili su na utrci na 100 metara. Loris je u polufinalnoj utrci istrčao svoj osobni rekord 11,37, te se tim rezultatom plasirao u finale kao ukupno osmi. U finalu je bio još brži, te je sa novim osobnim rekordom 11,34 ostvario ukupno 6. rezultat. Melani je bila također solidna te u jakoj konkurenciju zauzela ukupno 19. mjesto rezultatom 13,08. Melani je još nastupila u utrci na 400 metara, te također bila odlična, zauzela je ukupno 12. mjesto istrčavši tu dionicu za 59,58.

Drugoga dana natjecanja Andrea Bošnjak nastupila je u skoku u vis, te konačno došla do toliko željene medalje. Preskočivši 160 cm zauzela je 3. mjesto i osvojila brončanu medalju. Malo sportske sreće nedostajalo je da se popne stepenicu više, javili su iz Maximvsa.

Župan Miletić na sastanku kod gradonačelnika Damira Kajina

Žminjska štuorija srijedom – Besplatno razgledavanje uz vodiča