in

Župan Miletić na sastanku kod gradonačelnika Damira Kajina

Buzet/Foto Marinela Žiković

Diljem Istre u tijeku su veliki projekti izgradnje domova za starije osobe, sufinanciranih od strane Istarske županije, među kojima je i dogradnja i rekonstrukcija Doma za starije osobe u Buzetu. Upravo je o tome bilo govora na današnjem radnom sastanku istarskog župana Borisa Miletića s buzetskim gradonačelnikom Damirom Kajinom, ujedno prvom županovom službenom posjetu jednom od istarskih gradova od kada je stupio na dužnost. Riječ je o kapitalnoj investiciji, ukupne vrijednosti od gotovo 24,5 milijuna kuna, za koju je Grad Buzet ostvario bespovratno sufinanciranje iz EU fondova u iznosu od 13,7 milijuna kuna, dok preostali dio osiguravaju, u jednakim omjerima Županija i Grad.

Župan Miletić tom je prilikom izrazio zadovoljstvo što su Županija i jedinice lokalne samouprave, poput gradova Buzet, Labin i Pazin, zajedničkom suradnjom pokrenule vrijedna ulaganja kojima je cilj povećanje broja smještajnih kapaciteta i kvalitete u domovima, čime pokazuju da im je briga o osobama treće životne dobi iznimno važna. Podsjetio je i kako je svojedobno Županija sudjelovala i u izgradnji Doma za starije osobe u Buzetu, a tu su i ostale višegodišnje potpore za koje su osigurana sredstva u županijskom proračunu, poput one namijenjene socijalnoj usluzi „Pomoć u kući“, kao i provedbi  programa Dodatnih mjera zdravstvene zaštite za korisnike buzetskog Doma. Također, tu su i sredstva namijenjena Gradskom društvu Crvenog križa Buzet za aktivnosti Kluba druženja za osobe s intelektualnim teškoćama i projekt „Zaštita zdravlja i savjetovalište za djecu, mlade i obitelj“.

Tijekom sastanka bilo je govora i o obrazovanju, točnije o Osnovnoj školi „Vazmoslav Gržalja“ Buzet i Srednjoj školi Buzet, čiji je osnivač Istarska županija. Župan Miletić je poručio da Županija, kao osnivač 25 osnovnih i 21 srednje škole diljem Istre, brine za ukupno osamdesetak školskih zgrada, što matičnih, a što područnih škola među kojima su i one na području Buzeta. U proteklom razdoblju je tako u Osnovnu školu „Vazmoslav Gržalja“ Buzet i Srednju školu Buzet Županija uložila preko 12 milijuna kuna, a tu je i vrijedan projekt Pomoćnika u nastavi te organizacija prijevoza.

Župan Miletić je posebno izrazio zadovoljstvo što obje škole u Buzetu imaju jednosmjensku nastavu.

Izvor Istarska županija

Poreč predstavljen kao primjer dobre prakse na Smart City Summitu u Šibeniku

POREČ: Andrea Bošnjak okitila se broncom na državnom prvenstvu