in

Poreč bolji od Varaždina

Rukometaši Poreča upisali su treću uzastopnu pobjedu u Ligi za prvaka. Na domaćem terenu svladali su Varaždin 1930 25:19 (14:11) te se tako još malo približili željenom cilju. Za igrače Ilije Lovrinovića nema previše odmora jer ih već za dva dana čeka novi susret i to u gostima kod Nexea. Utakmica u Našicama na rasporedu je u petak, 4. lipnja, s početkom u 19 sati.
Porečki rukometaši na domaćem parketu
Porečki je klub utakmicu vrlo dobro otvorio i poveo s brzih 3:0. Izgledalo je kao da će to biti lak i dobar start, ali već nakon desete minute je popustila porečka borbenost, a Varaždinci su kaznili greške domaćina koje su se zaredale te svojom 5-0 serijom preokrenuli rezultat u svoju korist (7:5).
Obrana je jedno vrijeme izgledala dobro, Ivan Vekić je imao nekoliko obrana, ali je napad bio taj koji se mučio Poreč nije postigao gol deset minuta, a post prekida Filip Glavaš u 18. minuti. Nakon toga se momčad Ilije Lovrinovića probudila, malo pojačala tempo i vratila prednost na svoju stranu (10:9). Završnicu prvog poluvremena koncentriranije je odradio Poreč koji je iskoristio pad Varaždina pa s novim golovima Filipa Glavaša i Mateja Medveda pobjegao na +3 (14:11).
U drugom poluvremenu gledali smo potpuno drugačiji omjer snaga na terenu u kojem je Poreč nakon samo pet minuta igre pobjegao na +5 (18:13). Varaždinska momčad koja u svojim redovima ima dosta mladih igrača nije mogla pratiti jak tempo koji je Poreč nametnuo niti se boriti s jakom porečkom obranom i vratarom Vekićem.
Sredinom tog drugog dijela neumorni Vedran Mataija zabija za 22:14. Domaća momčad mogla je utakmicu mirno privesti kraju,a gosti su se mogli boriti samo da smanje zaostatak do kraja ogleda. Na vrata je stao i Erik Krbavčić koji je dao svoj obol u obrani, a kasnije su priliku dobili i mlađi igrači Poreča koji su održali prednost te je Poreč na kraju slavio 25:19.
Poreč su do slavlja vodili Vedran Mataija i Filip Glavaš svaki s po sedam pogodaka, pet je dodao Matej Medved, na vratima je Ivan Vekić upisao 13/28 obrana, a Erik Krbavčić 3/7 obrana. Kod Varaždina se istaknuo Fabijan Grubišić s četiri pogotka, dok je Domagoj Črnila upisao 10 obrana.
Liga za prvaka, 6. kolo:
Poreč – Varaždin 1930 25:19 (14:11)
Poreč: Krbavčić 3 obrane (3+0), Vekić 13 obrana (12+1);Muranović, Mataija 7, Medved 5, Petrov, Moslavac L. 3, Malinarich 1, Rađaković, Čipraka, Plovanić, Moslavac L., Ikanović 2, Vinković, Glavaš 7, Ljubić
Sedmerci: 5/8
Isključenja: 8 minuta (Medved 2, Petrov 2, Malinarich 2, Moslavac K. 2)
Varaždin 1930: Meštrović, Črnila 10 obrana (8+2); Šagij 1, Tompić 2, Cesar, Šafar, Divjak, Hlevnjak 1, Grubišić 4, Kranjec 1, Puček 2, Mihaljević 3, Kosec, Mlakar 2, Vincek, Tači 3
Sedmerci: 1/2
Isključenja: 12 minuta (Šagij 6, Tompić 2, Kranjec 2, Mihaljević 2)

HGK: Do kraja desetljeća 80% vozila imat će hibridni pogon

Istra – U četvrtak tri novozaražena, sve manje hospitaliziranih