in

POREČ: Četvrta pobjeda boćara Istre za vrh ljestvice

Boćari Istre Poreč ostvarili su svoju četvrtu pobjedu u isto toliko odigranih susreta u sjevernoj skupini 1. Hrvatske boćarske lige, te uz maksimalnih 12 osvojenih pobjeda čvrsto drže vodeće mjesto na ljestvici. Na gostovanju u Marinićima, lakše od očekivanog svladan je domaćin rezultatom 21:5.

Iako je otpor domaćina djelovao vrlo dobar u prvom djelu igara, momčad iz Poreča sa visokom prednošću 8:0 otvorila je susret. Nenad Tadić bio je bolji od Siniše Juretića u krugu, a pobjedu je uvjerljivo odnio par u sastavu Ivan Lukšić i Elvis Smolica. Domaćini su imali svoju šansu u disciplini pojedinačno klasično, gdje je Mateo Načinović kod rezultata 6:5 netom prije kraja susreta uspio protivniku pobjeći na nedostižnih 10:5, dok je trojka Istre Poreč izvela pravi pothvat vrativši se u susret nakon zaostatka od 8:1, te posljednjom odigranom boćom svladali domaćina rezultatom 9:8.

Kao i u prošlom susretu, tek je u tehničkim disciplinama protivnik Istre Poreč uzeo svoj prvi bod u susretu. Ovoga puta, taj je bod osvojio brzinac domaćina Luka Kukuljan u dvoboju sa Mateom Načinovićem gdje su oba igrača ostvarila 42 pogotka. U ostalim je tehničkim disciplinama protivnik morao stisnuti ruku porečkim boćarima, koji su tako u posljednje igre susreta ušli rezultatom 17:1, nedostižnom za domaćina. Valja istaknuti odličnu izvedbu Bruna Kraljića koji je zabilježio 46 pogotka u brzinskom izbijanju.

U posljednjim je igrama svaka od momčadi zabilježila po dvije pobjede, pa tako konačan rezultat glasi 21:5 za Istru Poreč.

Najbolji u redovima porečke momčadi bio je Nenad Tadić s tri pobjede, te Mateo Načinović s dvije i jednim neodlučenim susretom.

U sljedećem kolu Istra Poreč dočekuje momčad riječkog Vargona, direktnog konkurenta za plasman među tri najbolje momčadi sjevera, a susret je na rasporedu u subotu s početkom u 15 sati.

BK MARINIĆI – BK ISTRA POREČ   5 : 21

POJEDINAČNO (2:4): Flego – Načinović 6 : 10;   Ladavac – Barbaro 13 : 7;   Juretić : Lukšić 5 : 7

KRUG (0:2): Juretić – Tadić 18 : 25

PAR (0:4): Kukuljan, Jakominić, Benaš – Lukšić, Smolica 2 : 13;   Flego, Kukuljan – Tadić, Smolica 5 : 7

TROJKA (2:2): Čirjak, Ladavac, Prodan – Špelić, Barbaro, Puniš, Križmanić 8 : 9;   Benaš, Vrkić, Jakominić – Kraljić, Načinović, Križmanić 13 : 9

BRZINSKO IZBIJANJE (1:3): Prodan – Kraljić 29 : 46;   Kukuljan – Načinović 42 : 42

PRECIZNO (0:4): Flego – Tadić 12 : 14;   Ladavac – Puniš 8 : 9

ŠTAFETA (0:2): Prodan, Kukuljan – Kraljić, Načinović 45 : 48

BESPLATNO: Dani tehničke ispravnosti vozila od ponedjeljka – Pregled i poklon za vozače

POREČ: Stolnoteniski klub Jadran nastavlja s pobjedama