in

POREČ: Croatia Cup otvaraju Hrvatska i Crna Gora

, Croatia vs North Macedonia, Croatia Cup 2023 Poreč, Croatia, 06.01.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Dvorana Žatika bit će ispunjena navijačima u četvrtak, 4. siječnja, kada će u 17 sati na teren istrčati hrvatska rukometna reprezentacija spremna za odmjeriti snage s Crnom Gorom. Upravo tim susretom započet će već tradicionalni turnir Croatia Cup. 

Rukometaši Crne Gore vraćaju se na Croatia Cup i samim time u Poreč nakon pet godina. U 2019. svjedočili smo sjajnoj pobjedi Hrvatske nad Crnogorcima rezultatom 34:22, a od tada do danas ove dvije reprezentacije susrele su se još dva puta u grupnim fazama europskih prvenstava. I dok je Hrvatska slavila 2020., Crna Gora s izbornikom Zoranom Roganovićem sve je iznenadila i slavila nad Hrvatima na Europskom prvenstvu 2022. u Mađarskoj rezultatom 32:26.

Nešto manje od godinu dana od tog posljednjeg susreta, Hrvatska će ponovno stati nasuprot gotovo istoj reprezentaciji, ali ovoga puta prevođenoj novim trenerom – proslavljenim hrvatskim reprezentativcem Vladom Šolom.

Svi se sjećamo euforije Portugala 2003. i crvene kose među vratnicama Hrvatske, ali zanimljivost je da su izbornik Hrvatske Goran Perkovac i izbornik Crne Gore Vlado Šola zajedno 1995. na Svjetskom prvenstvu na Islandu slavili srebrnu medalju, ujedno prvu hrvatsku medalju na velikim natjecanjima od osamostaljenja države. Bili su tu i Alvaro Načinović, čiji sin Veron sada ponosno nosi hrvatski dres, te trener vratara Valter Matošević.

Ulaznice za Croatia Cup su u prodaji na ulaznice.hr/r/CroatiaCup2024, na prodajnim mjestima čiji popis možete pronaći na ulaznice.hr/web/popis-prodajnih-mjesta, dok će blagajna u dvorani Žatika biti otvorena 3. siječnja od 13 do 19 sati, a na dan utakmica, 4., 5. i 6. siječnja, radit će od 13 sati.

Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme i dođite u Žatiku glasno podržati hrvatske rukometaše uoči odlaska na Europsko prvenstvo.

Croatia Cup:

4. 1. 2024. – 17:00h

HRVATSKA – CRNA GORA

5. 1. 2024. – 17:00h

SLOVENIJA – CRNA GORA

6. 1. 2024. – 17:00h

HRVATSKA – SLOVENIJA

policija akcija kontrole prometa brzina prometna dozvola

Vikend na istarskim cestama bez težih stradavanja u prometu: Osam nesreća, dosta alkohola

foto grad poreč

Dobitnici gradskih potpora u Poreču: Ovo su mladi poduzetnici koji žive, rade i stvaraju u svom gradu