in

Vikend na istarskim cestama bez težih stradavanja u prometu: Osam nesreća, dosta alkohola

Ilustracija MUP

Policijski službenici su tijekom prethodnog vikenda provodili pojačane aktivnosti pa tako nije bilo težih stradavanja u prometu

Na području Policijske uprave istarske tijekom produženog vikenda, od 29. prosinca do 1. siječnja,  evidentirano je osam prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozlijede.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su 273 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno sedam vozača i šest vozila. Utvrđena su 82 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:

  • vožnja pod utjecajem alkohola – 5 prekršaja
  • nepropisna brzina – 24 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 8 prekršaja
  • nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 8 prekršaja
  • neregistrirano vozilo – 6 prekršaja
  • ostali prekršaji – 31 prekršaja

Od događaja koji se može izdvojiti je postupanje interventne policije, koja je 1. siječnja oko 23 sata u Ulici Put od Fortica u Puli zaustavila 49-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.61 promila.

Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Kako je protekla novogodišnja noć čitajte na linku:

Foto di Bernd Schray da Pixabay

Vlada objavila nove cijene goriva od 3. siječnja

hrvatski rukometni savez croatia cup poreč

POREČ: Croatia Cup otvaraju Hrvatska i Crna Gora