in

Poreč dočekuje Sesvete u domaćem susretu Lige za prvaka

Foto Rukometni klub Poreč

Pred rukometašima Poreča prva je domaća utakmica Lige za prvaka, a ona donosi pravu rukometnu poslasticu. U Veli Jože stižu gosti s istoka Zagreba, Sesvete, dobro znan protivnik protiv kojeg se posljednjih nekoliko godina gotovo uvijek borimo za treću poziciju u državi, a samim time i mjesto u Europi.

Utakmica je zbog europskih obaveza Sesvećana na rasporedu u srijedu, 22. veljače, s početkom u 18 sati, uz prijenos na YouTube kanalu Hrvatskog rukomentnog saveza.

Protiv Sesveta ove sezone već smo igrali u sklopu Paket24 Premijer lige – Lige B. U prvom susretu u Jelkovcu protivnici su slavili 30:23, no na našem terenu smo se osvetili sjajnom igrom i osigurali pobjedu 30:26.

Momčad Silvija Ivandije Ligu za prvaka otvorila je uvjerljivom pobjedom nad Goricom 30:23, a svoju dobru igru prenijeli su i u EHF Kup u kojem su osigurali četvrtfinale natjecanja. Utakmice protiv Sesveta uvijek su zanimljive, čvrste, s jakim obranama, a na rukometašima Poreča je da ponove pokazanu igru protiv našičkog Nexea na startu Lige za prvaka.

Trener Ilija Lovrinović svjestan je koliko je susret protiv Sesveta važan, ali i zahtjevan u oba smjera.

“U srijedu nas očekuje prvenstvena utakmica protiv Sesveta. Prvo bih htio čestitati Sesvetama na odličnim rezultatima u Europi. Smatram da je to dobro za cijeli hrvatski rukomet. Upravo to bi i nama trebao biti još jedan motiv više da odigramo dobru utakmicu. Siguran sam da ako želimo pobijediti da moramo odigrati obranu na visokom nivou i biti pametni u napadu.”

Tomislav Bošnjak vrlo dobro poznaje Sesvećane te se složio s trenerom da se za pobjedu ne smiju niti u jednom trenutku opustiti.

“Nakon vikenda pauze dolazi nam konačno prva domaća utakmica za koju se pripremamo cijeli prošli tjedan. Način na koji trebamo igrati smo pokazali u Našicama s jakim Nexeom gdje su sitnice i detalji pa i malo sreće odnijeli pobjedu na njihovu stranu. Sesvete su odličan protivnik i dosta se dobro poznajemo. Pobjednik će biti onaj koji bude više želio i htio pobjedu, a publici obećavamo veliku borbu i da zadovoljni napuste dvoranu.”

Izvor: Rukometni klub Poreč

Foto Hrvatska lutrija

FUNTANA: Javio se dobitnik 50.000 eura na Lotu. Evo koje brojeve je igrao

Promohotel 2023. - Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Otvoren 38. Promohotel – Sajam turističke opreme, prehrane i pića razgledajte do subote