in

POREČ domaćin brojnim natjecanjima Hrvatskog školskog sportskog saveza

Foto Grad Poreč

Ovih je dana Poreč, nakon kraće zimske pauze, ponovno domaćin natjecanjima Hrvatskog školskog sportskog saveza. Tako se jučer u dvorani Intersport centra odvijalo Državno prvenstvo školskih sportskih društava u hrvanju za osnovne škole, a već danas nastavlja se sa Državnim prvenstvom u sportskom plesu za osnovne i srednje škole. 

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Nastavak je to dobre suradnje i domaćinstva za osnovce i srednjoškolce iz cijele Hrvatske koji već godinama dolaze na nadmetanja u Poreč. Tako Hrvatski školski sportski savez u Poreču do svibnja organizira natjecanja u osam sportova – hrvanje, sportski ples, badminton, stolni tenis, košarka, odbojka, rukomet, futsal – osam natjecanja za osnovne i srednje škole, te veliko Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama u atletici, stolnom tenisu, pikadu i štafetnim igrama, u kojima kako ističu, nastavljaju izvrsnu suradnju s Gradom Porečom i Turističkom zajednicom grada Poreča. Tako do kraja lipnja u Poreč dolazi još 2,800 djece i mladih svih školskih uzrasta – a sva se natjecanja održavaju u dvorani Intersport centra uz loptaške sportove u dvoranama Žatika i Finida.

U prošloj godini Poreču u natjecanjima pridružilo se preko 3,500 djece i oko 600 voditelja/profesora/tehničke komisije i koordinatora, a učenici iz cijele Hrvatske u Poreču godišnje provedu preko 40 dana na državnim školskim prvenstvima.

„Baš smo prije nekoliko tjedana na Sajmu turizma u sklopu panel rasprave Sportska putovanja Poreč uzeli kao primjer idealnog grada za održavanje velikih sportskih događanja – sportska infrastruktura izvrsna je za provedbu natjecanja, a suradnja s Gradom Porečom, Turističkom zajednicom i Plavom lagunom svake godine sve bolja i sa sve boljim uvjetima za naše mlade sportaše. Natjecanja u Poreču bila su i ostat će jedno od omiljenih sportskih događanja u školskom sportu.“, kazao je dr. sc. Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a.

Tako je i zaključio pozdrav mladim hrvačima na otvaranju, a i poručuje ostalim natjecateljima “Naš je zadatak da vas okupimo i što više zarazimo sa sportom te da ostanete u njemu cijeli život.”

Gradonačelnik Loris Peršurić mladim je sportašima zaželio dobrodošlicu u grad sporta. „Često smo domaćini raznim državnim i međunarodnim manifestacijama pa se možemo pohvaliti s tri nadolazeća svjetska prvenstva, ona u boksu, hrvanju i rukometu. Poreč nije samo deklarativno grad sporta, već je postao prava destinacija za pripreme, svjetske događaje i natjecanja. Ovaj uspjeh nije slučajan. On je rezultat zajedničkog truda, predanosti i strasti naših sportaša, trenera, sportskih klubova, ali i cijele zajednice koja podržava sport. Kako bismo očuvali ovo sportsko uzbuđenje i pružili potporu našim sportašima, prepoznali smo važnost konstantnog ulaganja u sportsku infrastrukturu. Ono što je najbitnije da naše mlade, djecu i najmlađe usmjerimo ka bavljenju sportom. Jedan mali grad kao Poreč, da ima 33 vrste sportova i oko pedeset sportskih klubova zaista je impresivan broj. Mladi su temelj naše sportske budućnosti, stoga smo odlučni pružiti im najbolje moguće uvjete za razvoj njihovih vještina i talenata.“ rekao je Peršurić i poručio mladim natjecateljima „Radite, uživajte u sportu i našem gradu i pokažite nam sve što znate!“, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč

POREČ: U Novoj Vasi održana tradicionalna šentenca Pustu

Foto OŠ Tar Vabriga

Maškare u Taru otjerale zimu