in

Maškare u Taru otjerale zimu

Foto OŠ Tar Vabriga

Još od petka učenici razredne nastave u Osnovnoj školi Tar Vabriga uživali su u maškarama i dolazili maskirani u školu, a učenici predmetne nastave imali su priliku doći maskirani u školu na pokladni utorak, jučer 13. veljače. Škola se šarenila raznim grupnim i pojedinačnim maskama. Učenici 5.b razreda su bili toliko složni da se cijeli razred maskirao u repere. Osmaši su se maskirali u kuharice i čistače i pokazali jedinstvo a i b osmog razreda. Bilo je i jako zanimljivih pojedinačnih maski. Učenica Klara Vukoja maskirala se u zvončara i podsjetila nas na našu tradiciju. Učenika Karola Perhata je “oteo” vanzemaljac. Damjan Rimanić svih je očarao svojom maskom čarobnjaka. Rene Circota je bio preslatka ružičasta svinja.

Foto OŠ Tar-Vabiga
Foto OŠ Tar-Vabiga

Bilo je još mnoga prelijepih maski: vila, plesačica flamenka, kostura, vještica i mačka, raznih čudovišta i još tako mnogo njih da ih je nemoguće nabrojati. Šesti i sedmi sat svi učenici su se okupili na školskom igralištu za izbor najljepše maske. Izbor maske vodila je velika vještica Lorna Velenik-Žufić.

Dok su maškare plesale na školskom dvorištu bilo je tako toplo i sunce je tako grijalo da su osjetili kako su maškare otjerale zimu. Ipak svi se nadaju da će Baba zima ostati još malo i omogućiti im izlet na snijeg. Vanesa Terek, Adrian Deković, Paolo Mačinić, Endi Peterfaj i Judita Benčić bili su komisija koja je birala najljepšu masku.

Za najljepšu grupnu masku izabrani su Man in black iz 7.b razreda. Najsmiješnijom maskom proglašena je maska bebe koju je nosio David Zetović. Najstrašnija maska bio je Jocker kojeg je predstavljala Daria Šolar, a najljepša maska bio je gusar Said Međedović. Ravnateljica Andrea Baksa je uručila nagrade svim nagrađenim maskama. 

Foto Grad Poreč

POREČ domaćin brojnim natjecanjima Hrvatskog školskog sportskog saveza

Foto KREG Galatea

FUNTANA/VRSAR: Galateice uspješno otvorile sezonu u Mađarskoj novim nizom medalja