in

POREČ: Edi Pašić iz SRK Running Fox ukupni pobjednik Istarske zimske lige, Marko Horvat drugi

Foo SRK Running Fox - Edi Pašić u sredini, prvi slijeva Marko Horvat

Danas je u Poreču održano posljednje ovosezonsko kolo Istarske zimske lige u trčanju. Liga se sastojala od osam kola, odnosno utrka, a na kraju se ukupni pobjednik određivao na temelju najviše osvojenih bodova u šest istrčanih kola. Ove sezone zimska liga posjetila je Medulin, Sv. Petar u Šumi, Pazin, Sečovlje, Krnicu, Rabac, Tupljak i već spomenuti Poreč.

Najbržim i najspremnijim trkačem, pokazao se Edi Pašić iz Sportsko rekreacijskog kluba Running Fox, koji je osvojio titulu ukupnog pobjednika. Na taj način nastavio je dominaciju SRK Running Fox-a čiji su članovi osvajali ligu posljednje tri godine. U sezoni 2021./2022. pobijedio je također Edi Pašić, a u sezoni 2022./2023. Matija Lisec. Ove sezone iza Pašića plasirali su se Marko Horvat (AK Maximvs) na drugom i Liam Krička na trećem mjestu. Ovaj trojac najčešće se izmjenjivao na pobjedničkim postoljima (Pašić tri pobjede, Horvat dvije pobjede, Krička dvije pobjede), ali treba spomenuti i Mate Jakova Frančulu koji je pobijedio u Rapcu i do zadnjeg kola bio konkurent za ukupno postolje.

U ženskoj konkurenciji i ove godine gotovo nepobjediva bila je Anja Mikuž koja je pobijedila u šest od sedam utrka u kojima je nastupila. Jedini poraz nanijela joj je Lucija Krkoč u Sv. Petru. Iza Mikuž plasirale su se Jana Kotar Ilijaš kao druga i Syu Poropat kao treća, zaključivši tako slovenski trio na postolju, saznajemo iz kluba Running Fox.

Foto NK Funtana

NK Funtana uskoro otvara proljetni dio sezone. Novi trener zadovoljan

morosini kaštel

DAN ŽENA U ISTRI: Raznolik program u kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu: Blablaonica i „Po mom guštu”