in

POREČ: EU projekt ENDURANCE – Upoznajte zajedničke karakteristike sporta i poduzetništva

Euro u Poreču 2018. - Foto Grad Poreč

Nastavlja se projekt ENDURANCE, sufinanciran iz programa Erasmus Plus Europske Komisije, u kojem je Sportska zajednica Grada Poreča jedan od osam partnera iz sedam zemalja (Belgija, Bugarska, Hrvatska, Finska, Italija, Slovačka i Španjolska), koji svojim raznovrsnim iskustvom doprinose stvaranju poduzetničkih kapaciteta za sport. Grad Poreč kroz aktivnu podršku u provedbi projekta, prepoznao je njegovu važnost za lokalnu i širu zajednicu.

U sklopu toga, ovih je dana na web stranici projekta ENDURANCE https://www.enduranceproject.eu/index_hr.php?lang=HR dostupan videozapis koji daje uvid o samom projektu, zajedničkim karakteristikama sporta i poduzetništva, njegovu nastajanju, ciljevima i aktivnostima. ENDURANCE web stranica dostupna je na sedam jezika (bugarski, hrvatski, engleski, finski, talijanski, slovački i španjolski).

U nadolazećim mjesecima, projektno partnerstvo usmjerit će se na izradu materijala za učenje i podučavanje te poduzetničke treninge koji će biti dostupni na navedenoj web ENDURANCE platformi.

Poveznice između sporta i poduzetništva su višestruke, no rijetko su prepoznate te se rijetko kapitaliziraju. Rijetko se pronalaze u strukovnom obrazovanju kao učinkovito povezane domene sa sinergijskim poveznicama – otuda potreba za prijeko potrebne poduzetničke kompetencije zbog niske prisutnosti u sportskim disciplinama i nedostatka prilagođenog poduzetničkog treninga. ENDURANCE “preispituje” podučavanje i učenje poduzetništva temeljenog na zajedničkim karakteristikama između sporta i poduzetništva, kao što su odlučnost, ustrajnost, samopouzdanje, izdržljivost, poštivanje pravila, timska igra, samopouzdanje, natjecanje, uspjeh / neuspjeh i slično.

Osim na službenoj web stranici, informacije o ENDURANCE projektu i ostalim inicijativama SZGP možete pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.szgp.hr/Porec/eu-projekti/HR

https://www.facebook.com/Endurance-106786067931347

Sportska zajednica grada Poreča, kao udruga za razvoj i promicanje sporta na području grada Poreča, uz podršku Grada Poreča u pripremi i provedbi projekta, prepoznala je značajnost ovog projekta te svojim uključivanjem želi doprinijeti mogućnosti razvoja širih vidika sporta i povezanosti s ostalim područjima.

Foto Aquacolors Poreč

AQUACOLORS POREČ: Mjesto vrhunske zabave i sigurnosti

Dobio 40 dana zatvora zbog vožnje pod utjecajem alkohola