in

POREČ: Europsko prvenstvo u boksu okupilo više od 800 sudionika

U Poreču je u tijeku Europsko prvenstvo u boksu za seniore i seniorke do 22 godine koje će trajati do 24. ožujka 2022. godine. Na prvenstvu koje se odvija u dvorani Intersporta centra u Zelenoj laguni bori se 319 najboljih europskih mladih boksačica i boksača iz 39 država. Među najboljim mladim europskim boksačicama i boksačima 12 je njih iz Hrvatske (9 u muškoj kategoriji i 3 u ženskoj) koje su odabrali izbornici Kristijan Hodak i Ante Matas. Na natjecanje je stigla i selekcija Ukrajine, kao jedna od vodećih europskih boksačkih nacija, koji su unatoč svim nedaćama u svojoj zemlji uspjeli prijaviti kompletnu mušku i žensku reprezentaciju u svim kategorijama (13 muških i 12 ženskih težinskih kategorija). Iz Istre predstavnik je Patrik Licul iz BK Pula.

Natjecanja se  odvijaju tijekom cijeloga tjedna, a polufinalni mečevi na Europskom prvenstvu U-22 na rasporedu su u nedjelju, 20. ožujka 2022., a nakon jedinog slobodnog dana u ponedjeljak, 21. ožujka, finale u muškoj i ženskoj kategoriji održat će se u utorak, 22. ožujka i srijedu, 23. ožujka 2022.

Prvenstvo u dvorani Intersport otvorili su u subotu predsjednik Europske boksačke federacije EUBC-a Franco Falicinelli, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić.

Ukupno u manifestaciji sudjeluje više od 500 sudionika (sportaša, trenera, medicinskog osoblja, sudaca, dužnosnika), a uz Europsko prvenstvo odvijaju se trenerski i sudački seminari i polaganja za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e, objavio je Grad Poreč.

Foto Tanja Kocijančić benzinska tar ožujak 2022

Skuplje gorivo: Ovo su cijene kod nas i u Sloveniji pa ako idete po špežu…

policija mup droga marihuana

Nakon što je policija u Žminju pucala muškarcu u nogu: 34-godišnjak osumnjičen za dilanje droge