in

POREČ: Fitness diva ELENA ZDJELAR putuje na BAHAME na elitno svjetsko natjecanje WBFF federacije

Foto Tajana Licul

Nakon što je prošle godine porečka fitness trenerica Elena Zdjelar u Las Vegasu, kao jedina predstavnica Hrvatske i Europe, osvojila srebrnu medalju u iznimno jakoj konkurenciji na svjetskom prvenstvu u svojoj kategoriji – bikini fitnessu, ovih je dana očekuje još jedno elitno profesionalno svjetsko natjecanje i to na Bahamima.

Naime, sutra, 4. kolovoza, Elena sa svojim suprugom Draganom i sinom Rubenom nakon godinu dana mukotrpnih priprema i vježbanja putuje iz Venecije u najveći grad na tom američkom otočju - Nassau, gdje će se 10. kolovoza odvijati Svjetsko prvenstvo u fitnessu poznate WBFF federacije. WBFF World Bahamas spektakularno je i glamurozno fitness natjecanje koje će okupiti 300 natjecateljica iz Sjedinjenih Država, Kanade, Australije, Europe, Afrike i jugoistočne Azije i koje će se za titulu najboljih boriti u Kongresnom centru Grand Hyatt Baha Mar.

-Svoju Pro Card osvojila sam još 2016. u Torontu te tada sklopila ugovor s federacijom WBFF (World Beauty Fitness & Fashion Inc.). Pa tako mi je ovo već drugo profesionalno natjecanje. Nakon povratka s lanjskog svjetskog prvenstva odmah sam započela s pripremama za ovu godinu, premda sam do prije dva mjeseca bila u neizvjesnosti hoću li ići ili ne, jer su troškovi zaista veliki. Počela sam rano s pripremama, jer je cilj bio povećanje mišićne mase, a za to je trebalo puno raditi, a i puno jesti – naravno zdravo, priča nam Elena uoči ovog velikog i važnog putovanja.

Pripreme su bile vrlo stroge – izbacila je skroz sve šećere i „dan varanja“ imala je tek zadnja četiri mjeseca.

-Što se tiče ugljikohidrata moj metabolizam zahtijeva da ih jedem svaki dan i to zadnjeg dana prije natjecanja, jer bez njih odmah mršavim i gubim na čvrstoći i volumenu. Tako da nikako nisam gladna. Čak ponekad mi bude i previše hrane, samo što naravno to što jedem nisu gluposti, nego kako ja to zovem “jedem pravu hranu”, odnosno meso, ribu, povrće, rižu i slično, otkriva nam porečka fitness kraljica koja zajedno sa suprugom vodi uspješan fitness centar Prime Fit.

U njenoj su pratnji na putovanjima uvijek suprug i sin, jer su, kako ona kaže, nerazdvojan tim.

-Konkurencija na takvim svjetskim natjecanjima uvijek je jaka, pogotovo na profesionalnim. Zna biti i po tisuću natjecatelja, koji su podijeljeni po kategorijama. Moja je bikini fitness 35+, veli ona.

Ide u Ameriku, iako je svjesna da organizatori favoriziraju njihove, svjesna je da se ondje svi poznaju i da ona dolazi iz zemlje za koju mnogi niti ne znaju gdje se nalazi.

-No, itekako sam svjesna sebe i svoje forme, koja je najbolja do sada i s kojom ću puna ponosa stati na tu binu i predstavljati  našu zemlju. Kao sto je Novak Đoković na Wimbledonu zamišljao da je u Srbiji i da svi navijaju za njega, tako ću i ja zamišljati da sam u Hrvatskoj i da svi viču moje ime, pozitivna je Elena.

Na upit kakav joj je predosjećaj, odgovorila je: „Nakon godinu dana rada i truda – idem pobijediti!“

I mi joj želimo puno uspjeha i sreće i da se doma vrati s medaljom oko vrata!!!

Autorica: Tanja Kocijančić

Foto: Tajana Licul

POREČ: Počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U Novigradu 3. kolovoza – Na Velikom Trgu nastupa Beatles Revival Band