in

POREČ: Počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija Grada Poreča predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem položila je vijence i zapalila svijeće kraj centralnog križa na Gradskom groblju.

Obilježavanju su se pridružili i gradski vijećnici, delegacije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Poreč, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Poreštine i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč, priopćeno je iz Grada Poreča.

Okupljenima se u ime UDVDR-a Poreč obratio Miro Sošić, rekavši kako obilježavamo točno 24 godine otkako je započela vojno-redarstvena akcija Oluja, a to je povod da se prisjetimo i svih 1640 Porečana koji su prošli kroz postrojbe Hrvatske vojske, Domovinski rat i Oluju i koji su uspješno izvršili sve svoje zadatke. Posebno se Sošić prisjetio svih onih suboraca koji su tada ranjeni, kao i poginulog suborca Stipana Liovića.

Riječi molitve i sjećanja na sve poginule branitelje uputio je porečki župnik vlč. Milan Zgrablić, a okupljeni su zatim minutom šutnje odali počast i zahvalu svim braniteljima.

Osim na Gradskom groblju, vijenac je položen i na spomen-obilježju svim hrvatskim braniteljima s Poreštine, koji je lani otkriven u Novoj Vasi na križanju prema Dekovićima.

Okupljenima se tom prigodom obratio Mirko Buić iz UDVDR Poreč i podsjetio na ratni put branitelja s Poreštine, dok je gradonačelnik Peršurić napomenuo kako je ratni put branitelja s Poreštine prošao časno i bez ijedne mrlje.

– To je nešto na što smo svi izuzetno ponosni i što želimo da znaju i buduće generacije, zaključio je gradonačelnik.

FOTOGALERIJA: Nevrijeme sinoć najteže pogodilo VRSAR – stabla po cestama, autima, kamp kućicama, nasukane jedrilice…

POREČ: Fitness diva ELENA ZDJELAR putuje na BAHAME na elitno svjetsko natjecanje WBFF federacije