in

POREČ – FUNTANA: U drugoj etapi Istarskog proljeća najbolji Švicarac, Amerikanac i Slovenac

Foto PR Istarsko proljeće

Prvi je danas bio novopristigli član tima Swiss Racing Academy, Sean Flynn

Izuzetno uzbudljiv biciklistički dan je za nama. 153 kilometra prve etape Istrian Spring Trophyja danas su najbolje odvozili prvoplasirani Sean Flynn iz teama Swiss Racing Academy (3:33:35), nakon njega u cilj je ušao i mladi biciklist Mathew Riccitello iz američkog Hagens Berman Axeon teama (3:33:40), dok je današnji treći bio jučerašnji pobjednik – Matevž Govekar iz austrijskog Tirol KTM Cycling Teama (3:34:15)

Foto PR Istarsko proljeće
Foto PR Istarsko proljeće

Prva dvojica uspjela su se već u prvih dvadesetak kilometara značajno odmaknuti od pelotona, a prednost su ustrajno i s velikim angažmanom uspjeli zadržati do samoga cilja u Funtani. Ništa manje izvanredna nije bila niti vožnja Matevža Govekara koji je i za današnji uspjeh istaknuo svoju ekipu.

Pobjednik Flynn danas je kazao kako je jako zadovoljan, tim više što se teamu Swiss Racing Academy priključio tek prije nekoliko tjedana. Od sutrašnje zahtjevne etape Novigrad – Motovun očekuje zasad jedino to  – da će biti teško. Flynn je danas odvozio najbolji sprint, a uspeo se i na prvo mjesto u ukupnom poretku Istrian Spring Trophyja. Zbog toga je on sutrašnji nositelj plave i žute majice. Zelenu majicu za brdske ciljeve dobio je drugoplasirani Riccitello.

Foto PR Istarsko proljeće
Foto PR Istarsko proljeće

U svakom slučaju, Swiss racing Academy i Tirol KTM Cycling Team pomalo dominiraju utrkama Istrian Spring Trophiesa.

Na svečanom proglašenju pobjednika natjecateljima se pridružila i direktorica Turističke zajednice općine Funtana Ana Milohanović Čehić koja je tom prilikom kazala: “Jako nam je drago da smo kao Turistička zajednica mogli podržati i biti jedan od sponzora Istrian Spring Trophiese. No, moram kazati da je to manifestacija koju smo podržavali čak i onda kada Općina Funtana nije bila jedna od startnih ili ciljnih lokacija za utrku, kao što je to zadnje dvije godine. Bicikliziam promovira i našu turističku destinaciju, a mi u TZ-u Funtana svjesni smo koliko je biciklizam kao turistički proizvod važan i koliko može učiniti za promociju Istre. Osobno, atraktivno mi je gledati ovu profesionalnu utrku, a želja mi je da se o Istrian Spring Trophiesima ipak malo više piše i po medijima jer vjerujem da bi utrke rado pratila i publika.”

Sutra je na rasporedu novih 173 km Istrian Spring Trophyja koji će se voziti šarolikom etapom od Novigrada do Motovuna, piše u priopćenju organizatora.

Porečki kuglači pobjednici Kupa Istarske županije

luka šop pia kovačić vrsar

VRSAR: Sjajni rezultati učenika na natjecanju iz fizike