in

POREČ: Horizontovci jedrili na dvije regate – Nika Fornažar odlična pred nastup na Europskom prvenstvu

Foto JK Horizont

Ovoga vikenda porečki jedriličari branili su boje kluba na dvije strane istarstarakog poluotoka. Mladi Optimisti borili su se s jakim jugom u Medulinu, dok je Nika Fornažar jedrila posljednju regatu pred Europsko prvenstvo koje će se održavati Izoli. S obe strane odlični rezultati.

Mladi optimisti kroz 4 dana natjecanja na 6. CSC CUP-u uspjeli su odraditi 8 plovova po južnom vjetru koji je dostizao snagu i preko 20 čvorova što je regatu učinilo iznimno fizički teškom kako za natjecatelje tako i za organizatore. Po jakom vjetru i u konkurenciji od 250 jedriličara najboljim se pokazao Leon Labinjan osvojivši ukupno 38. mjesto. Leon je na žalost na regati imao i malo loše sreće te je doživio jedan ozbiljniji sudar sa drugom jedrilicom u kojoj je Leon izvukao deblji kraj te na posljetku završio sa razbijenim brodom i diskvalifikacijom u tom plovu.

Ostali horizontovci pokazali su odlično jedrenje ali također mali nedostatak sreće i 2 preuranjena starta za Franca i Davida jako su utjecali na njihov ukupni poredak.

38. Leon Labinjan (zlatna skupina)

11. David Nicoletti (srebrna skupina, 1. mjesto u finalnom plovu)

14. Franco Enrico Suarez Radin (srebrna skupina)

15. Dorian Zechinatti (srebrna skupina)

61. Diego Antonio Suarez Radin (srebrna skupina)

65. Dominik Jurjević (srebrna skupina).

Dok su se optimisti na jugu borili po jugu na samome sjeveru Istre, u Izoli, odvijao se 35. Izola spring cup. Ova regata ujedno bila je i priprema regata za Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeći tjedan na istome mjestu. Na Spring Cup-u se okupilo 97 jedriličara klase ILCA 4. Prva dva dana se jedrilo po slabom vjetru i uspješno je održan po jedan plov. Zadnji dan jako jugo uspjelo je probiti i do sjevera te sa refulima jačim i od 25 čvorova jedriličarima zadavalo prave muke zbog čega je bilo puno prevrtanja.

Nika je uspješno završila regatu na ukupnom 11. mjestu, te kao 3. djevojka ukupno.

Obje ekipe već sljedeći tjedan nastupaju na jako bitnim regatama. Optimisti su na posljednjoj kvalifikacijskoj regati u Crikvenici, dok će Nika braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Izoli.

pula knjižnica knjige

Međunarodni dan dječje knjige – gostuju glumac Irin Šime Rabar i književnica Melita Nikolčić

Foto Uskrs u Funtani - Udruga za djecu i mlade

Uskrsna bajka u zemlji čudesa u Funtani oduševila najmlađe