in

Uskrsna bajka u zemlji čudesa u Funtani oduševila najmlađe

Foto Uskrs u Funtani - Udruga za djecu i mlade "Na izvorima prijateljstva"

Iako ih je vjetar stalno ometao ipak su se Perila u Funtani u subotu na jedan dan pretvorila u Uskrsnu bajku u zemlji čudesa.

Foto Uskrs u Funtani - Udruga za djecu i mlade
Foto Uskrs u Funtani – Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva”

Na kreativnom štandu su djeca izložila svoje Uskršnje rukotvorine dok su mali slikari uz budno oko svoje voditeljice Jasminke Pršurić izložili svoje radove na divljenje svih posjetitelja, prolaznika i obitelji. Puno se slika ponijelo kući  te će tako na obostrano  zadovoljstvo uveseljavati zidove prostorija i apartmana.

Uz pomoć lokalnih mještana priredile su članice Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ bogat stol na kojem je bilo pinci (obitelj Krt) , jajarica (obitelj Gaćina, Šebalj ), pisanica, istarske supe, dekoracija obitelji Fabris, Palinkaš, Peršurić, te buketa tete Anamarije iz Ribarske ulice. Doali su i dašak tradicije prezentacijom istarske nošnje za koju smatraju da se premalo prezentira i nosi. 

-Veliku pomoć i doprinos su nam dale i naše  žene iz Udruge Loze te komunalno poduzeće Puntica kojima se zahvaljujemo za pomoć. Naime, upravo naše Loze, none, tete, daju snažan pečat tradicije svakom programu Udruge . Njihov slatki kutak mamio  je Uskršnjim  slasticama , poveticama, pincama, te krošutalama i fritulama Jasminke Peršurić . Djeca su uživala u slatkim okusima i osmijehu naših Loza. Istovremeno se unutar prigodno dekoriranog  Parka “Perila ” odvijala Uskršnja priča na temu “Alise u zemlji čudesa” s fotopointom i dekoracijama koja ih odvodi  u zemlju čudesa, ističu iz udruge.

Prigodna “Potraga za jajima” razveselila je djecu dok su Ludi šeširdžija, Zec i Kraljica srca pokušavali omesti djecu u lovu na pisanice. Na kraju su djeca kroz labirint zagonetki ipak došla do nagrada.

Foto Uskrs u Funtani - Udruga za djecu i mlade
Foto Uskrs u Funtani – Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva”

Članice udruge zahvaljuju Turističkoj zajednici Funtana na čelu s direktoricom Anom Milohanović Čehić, što je prepoznala njihov program te dala nam podršku u provedbi . Posebna zahvala ide Jasminki Pršurić koja ne staje sa voljom, radom i volontiranjem za djecu u njihovoj kreativnoj radionici.  Već nekoliko tjedana zajedno osmišljavaju i rade prigodne fotopointove a tu im pomažu i vrijedne ruke Sandre i Lolite iz Puntice.

Foto Uskrs u Funtani - Udruga za djecu i mlade
Foto Uskrs u Funtani – Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva”

-Zahvaljujemo  i svima ostalima u Funtani koji su na bilo koji način pomogli da program bude baš ovakav kako bi djeca i ostali mogli vidjeti našu tradiciju. Hvala svima koji su sudjelovali i posjetili nas u Uskršnjoj zemlji čudesa na Perilima i podržali naš rad, poručuju su iz udruge „Na izvorima prijateljstva“.

Cijelu fotogaleriju pogledajte na našem Facebook profilu na linku: https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid02dtktJvy3HZk9DvBSuFNPdqoALeNa9k8JobbRhsKU3twAYEmHxeuEdLuhDs5hbpecl

jedriličari horizont poreč

POREČ: Horizontovci jedrili na dvije regate – Nika Fornažar odlična pred nastup na Europskom prvenstvu

Foto NK Funtana

POBJEDA: NK Funtana unatoč brojnim izazovima našla formulu protiv Otočca