in

POREČ: Ivan Diklić iz Running Foxa ostvario izvrstan rezultat na svjetskoj utrci Istria 100 by UTMB

Diklić i Korotaj - Foto SRK Running Fox

Ovog vikenda, počevši od petka, a zaključno s nedjeljom, u Istri se održao jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj – trail utrka Istria 100 by UTMB. Utrka je važna zato što trkači na njoj skupljaju bodove, ali se isto tako mogu i direktno plasirati na najveću svjetsku utrku Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB). Mogućnost direktnog plasmana ostvaruju samo trkači koji zauzmu jedno od prva tri mjesta na pobjedničkom postolju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Stoga utrka ima značajan međunarodni karakter i privlači velik broj profesionalnih trkača, ali i svih ostalih koji su spremni sudjelovati na jednoj od pet ponuđenih dužina. Iz Labina je u petak startala najduža utrka od 168 kilometara, u subotu su iz Buzeta startali trkači na 110 i 69 kilometara, istog dana iz Motovuna trkači na 42 kilometra i zaključno u nedjelju iz Grožnjana trkači na 20 kilometara.

Ivan Diklić iz SRK Running Fox fantastičan deseti na 110 kilometara

Na ovogodišnjem izdanju utrke Istria 100 by UTMB nastupila su četiri člana Sportsko rekreacijskog kluba Running Fox. Čak trojica startali su u subotu u 7:00 sati iz Buzeta utrku od 110 kilometara s preko 4000 metara ukupnog uspona. Bili su to Ivan Diklić, Maksimilian Korotaj i Marko Gržetić. Na 69 kilometara u 9:00 sati startao je Paolo Zgrablić. Za najznačajniji rezultat o kojem će se dugo pričati i koji će zasigurno motivirati i postojeće i buduće istarske trail trkače pobrinuo se Ivan Diklić. On je ovu iznimno dugu i zahtjevnu stazu savladao za 12 sati i 5 minuta što je bilo dovoljno za fantastično deseto mjesto u apsolutnom poretku, kao i prvo mjesto u kategoriji od 40 do 45 godina. Ovim rezultatom potvrdio je, ali i najavio da će biti važan faktor u hrvatskom ultra trail trčanju.

Maksimilian Korotaj unatoč svim problemima i nepotpunom ozdravljenju uspio je završiti utrku za 18 sati i 55 minuta, dok se Marko Gržetić hrabro borio do 74. kilometra gdje je procijenio da bi nastavkom utrke samo ugrozio vlastito zdravlje te je odlučio odustati. Paolo Zgrablić svoju utrku od 69 kilometara završio je s vremenom 9 sati i 3 minute.

Električni automobili na punjaču u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Država građanima sufinancira kupnju električnih vozila ili hibrida. Donosimo detalje koliko se može dobiti novca

Foto Atletski klub Maximvs horvat

Porečki Maximvsi uspješni na utrci Istria100 miles – Marko Horvat nabolje plasirani Hrvat