in

Poreč izgubio od Nexea

U nastavku Lige za prvaka rukometaši Poreča poraženi su od Nexea 22:30 (12:15). Iako su domaći igrači davali sve od sebe na terenu i niti u jednom trenutku nisu popustili, Našičani su ipak opravdali svoju kvalitetu na terenu. Za Porečane nema odmora jer ih već za tri dana, u subotu, 15. svibnja, čeka gostovanje kod PPD Zagreba.

RK Poreč protiv Nexea

Rukometaši Poreča od prve su minute pokazali da će davati sve od sebe protiv viceprvaka Hrvatske. Prvi gol na utakmici zabio je Luka Moslavac, a Poreč je i jedno kraće vrijeme držao minimalno vodstvo (4:3). No, Nexe to preokreće i preko Janka Kevića s linije sedam metara prelazi u vodstvo (5:4). Bilo je tu nešto grešaka s obje strane, ali i obrana vratara s obje strane, no bez obzira na sve našički sastav odlazi na +4 (9:5) u 14. minuti što tjera trenera Iliju Lovrinovića na minutu odmora.

Nakon time-outa zaredalo se nešto izgubljenih lopti, ali uz obranu Ivana Vekića i gol Filipa Glavaša, Poreč stiže na minus tri (7:10). Nastavila se ta sjajna i čvrsta obrana Poreča i u 26. minuti Poreč upisuje seriju 2-0 te preko Vedrana Mataije i Antonija Pribanića stiže na 12:13. Taj rezultat nismo uspjeli održati do isteka 30. minute, novu izgubljenu loptu kaznio je Nexe ta na predah otišao pri 15:12.

U uvodnim minutama nastavka zaredali su se golovi Nexea, i to njih četiri za velikih +6 (18:12), dok Poreč nikako nije mogao stići do gola. Pet minuta je trebalo da vidimo gol u nastavku, a prvi je do njega uspio stići Matija Rađaković, a odmah iza njega i Antonio Ljubić koji time postavljaju 14:18. Dobro je izgledalo jedno vrijeme, ali je opet napad stao. I upravo zbog toga je gostujuća momčad ponovno lagano pobjegla s tri nova zgoditka na 21:14, ali i na dodatnih okruglih +10 (24:14). Poreč je bez gola bio punih devet minuta, a taj post od pogodaka prekida Rađaković (15:24). Zadnjih deset minuta nije bilo velikih promjena u omjeru snaga na terenu, Poreč je stigao tek nešto smanjiti minus za konačnih 22:30.

Kod Poreča najbolji su bili Luka Moslavac s pet pogodaka i Filip Glavaš koji je zabio četiri, dok je na golu Ivan Vekić upisao devet obrana. S druge strane najefikasniji bio je Marin Jelinić sa sedam zgoditaka, dok su Mihailo Radovanović i Moreno Car zajedno upisali deset obrana.

Filip Glavaš: Bila je duga pauzau prvenstvu, ali Nexe je pokazalo da ima širinu klupe, snagu i brzinu. Dobra utakmica i dobro smo se držali u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu smo pali. Kod nas nema predaje, idemo borbeno dalje u nastavak prvenstva.

Antonio Pribanić: Teška i zahtjeva utakmica. Nexe je ekipa koja igra Europsku ligu i to se vidjelo danas. Vidi se širina klupe protivnika, ono što nama možda nedostaje. Dali smo sve od sebe, borili smo se i čestitam svojim dečkima na tome. Nexe je uvjerljivo stigao do slavlja.

Liga za prvaka, 2. kolo:
RK Poreč – RK Nexe 22:30 (12:15)

RK Poreč: Krbavčić 1 obrana (1+0), Vekić 9 obrana (8+1); Muranović 1, Nikić, Mataija 3, Medved 2, Petrov, Moslavac L. 5, Rađaković 3, Plovanić 1, Moslavac K., Ikanović, Vinković, Glavaš 4, Pribanić 2, Ljubić 1
Isključenja: 4. minute (Medved 2, Ikanović 2)
Sedmerci: 4/4

RK Nexe: Radovanović 7 obrana (7+0), Car 3 obrane (3+0); Bakić 2, Mileta 3, Barišić Jaman 1, Jelinić 7, Vida 3, Manci Mičević 3, Blažević, Pešić, Kević 3, Rodin, Tomić 3, Jaganjac 4, Markušić 1, Pribetić
Isključenja: 4. minute (Pribetić 2, Manci Mičević 2)
Sedmerci: 2/5

TAR: GIULIANO VOJNOVIĆ, kandidat za načelnika: „Smanjit ćemo komunalni doprinos za stalne stanovnike i izgraditi stanove za mlade obitelji“

ISTRA – U četvrtak opet više izliječenih nego novozaraženih, smanjuje se broj osoba u samoizolaciji