in

POREČ: Jadran neporažen već 7. utakmicu zaredom – Ovog puta pali su Buježi!

Porečki NK Jadran neporažen je 7. utakmicu za redom. Porečki nogometaši trenera Dalibora Šurana upisali su današnjom pobjedom protiv Buja svoju petu pobjedu, uz dva remija. Donosimo izvještaj s portala Istrasport.eu.

Iako je Dalibor Šuran vjerojatno jedan od najboljih istarskih trenera, treba reći da su za ovaj Jadrana danas s klupe ušli Dujanić, Videkić, Radman i Banić, četvorka koja bi svoja mjesta pronašla u gotovo svakoj momčadi u III HNL Zapad. U takvim okolnostima Buježi ne trebaju previše biti obeshrabreni današnjim rezultatom jer Šuranova „laka konjica“ u Poreču će malo kome prepustiti išta osim „mrvica“. Na otvaranju je Jadran imao tri izrazite prilike, ali su Valenta, Sumić i Perković promašili cilj. Nakon toga je u 37. minuti iz blizine za goste zaprijetio Bučić, ali njegov snažan šut završava u tijelu Pavlića. Četiri minute kasnije sa 17 metara šutira Adam Mofardin, a lopta pogađa nekog od gostiju i završava ispod grede – 1:0.

U nastavku Buježi nešto bolji, u smislu da domaćin više nije stvarao šanse, ali je svejedno u 82. minuti uspio potvrditi pobjedu. Učinio je to Emanuel Valenta, napadač Jadrana koji trenutno zabija više od gola po odigranoj utakmici, nakon jednog kornera, glavom poentiravši na drugoj vratnici.


POREČ – SRC VELI JOŽE – Gledatelja: 250 – III HNL ZAPAD – 9. KOLO
SUDAC: Antonio Kokot (Vrbovec) POMOĆNICI: Marko Rašić i Hrvoje Radić (Zagreb) ČETVRTI SUDAC: Matija Spudić (Ivanić Grad) DELEGAT: Domagoj Ćužić (Rijeka)

JADRAN – BUJE 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Mofardin 41′, 2:0 Valenta 82′

Žuti kartoni: Bernobić, Ilić (Jadran) Valenta, Damjanić, Fakin (Buje)

JADRAN: Pavlić, Leko (81. Videkić), Ilić, Mofardin (81. Banić), Užila, Maružin (64. Dujanić), Lepinjica, Perković (72. Radman), Sumić, Bernobić, Valenta

Trener: Dalibor Šuran

BUJE: Milanović, Baf (62. Šoškić El.), Stević, Bolčević, Krizmanić, Manić, Bučić, Fakin, Valenta, Prodan (46. Damjanić), Šoškić En.

Trener: Dalibor Višković

HELLOISTRIA: Da se ne zaborave istarska supa i bukaleta

POREČ: Unatoč dobroj borbi Umažana istarski derbi pripao Lovrinovićevoj momčadi