in

POREČ: Unatoč dobroj borbi Umažana istarski derbi pripao Lovrinovićevoj momčadi

Foto RK Poreč

Vječni Istarski derbi 13. put otišao je u ruke Poreča, koji ne pušta bodove iz Velog Jože. Obje momčadi u peto kolo stigle su s tri pobjede i po jednim porazom pa je pobjeda u ovom susretu bila od velike važnosti za obje strane. No, porečki momci imali su dobro otvaranje utakmice i tu stečenu prednost održavali su sve do kraja susreta kada je semafor pokazao 33:25. Umažani nisu posustajali, dobro su se borili pa čak i u par navrata zaprijetili dolaskom na minus četiri, ali ništa što bi moglo ugroziti porečko slavlje. Momčad Ilije Lovrinovića tako je stigla do velike četvrte ovosezonske pobjede, dok su Umažani upisali drugi poraz.

Trener Lovrinović utakmicu je započeo s Ivanom Vekićem na golu, Filipom Perićem i Matijom Rađakovićem na krilnim pozicijama, Lukom Moslavcem, Vedranom Mataijom i Armanom Ikanovićem na vanjskim pozicijama te Antoniom Pribanićem kao kružnim napadačem. S druge strane počeli su Gabriel Buvinić, Dino Horozović, Tomislav Bošnjak, Pero Ružić, Filip Glavaš i Marin Sinčić, dok je među vratnicama bio Sven Matijević.

Odlično otvaranje utakmice imali su Porečani. Nakon početnih 1:0 Luke Moslavca, vratar Ivan Vekić povezao je dvije obrane što je Matija Rađaković kapitalizirao za ranih +3. (3:0). Umažani su do prvog pogotka stigli tek u petoj minuti susreta golom Gabriela Buvinića. Nastavilo se dobro izdanje porečke čvrste obrane zahvaljujući kojoj su se i obrane pisale (Vekić je u jednom trenutku bio i na 70% obrana), pa je u devetoj minuti Luka Moslavac potvrdio 6:1. Nakon jakog starta, na nekoliko minuta dogodio se pad koncentracije u domaćim redovima, a Umag je to kaznio s dva brza i laka gola te preko Filipa Glavaša i Buvinića smanjio zaostatak na 4:7 sredinom prvog dijela susreta.

Momčad Umaga dosta se mučila s dobro postavljenom porečkom obranom, tri gola zabili su iz sedmeraca, ali nisu posustajali. U 20. minuti natjerali su trenera Lovrinovića na time-out jer su se zaredale greške u napadu, a Umag se približio na samo četiri gola zaostatka (8:12). Minuta odmora dobro je bila pogođena za porečke redove jer su nastavili graditi prednost, dok je Umag imao problema u realizaciji. Do isteka prvih 30 minute tako je porečka momčad vodila 17:10.

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakve promjene u odnosu snaga na terenu. Umag je i dalje nosio Buvinić koji je do 50. minute imaš šut 9/10. Umag je rotirao, ali nije mogao ništa napraviti i opasnije zaprijetiti. Najveća prednost domaćina bila je u 48. minuti i to +10. (27:17). Kod Poreča u zgodicima vodio je Filip Perić, ali uz njega su i ostali strijelci bili sigurni. U posljednjih 15 minuta utakmice priliku su odbili i poneki mladi igrači te Erik Krbavčić na golu koji su uz pomoć iskusnih igrača susret mirno priveli kraju. Po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu stajalo je 33:25.

Najbolji strijelac u pobjedničkoj ekipi bio je Filip Perić s deset pogodaka iz 11 pokušaja, a Vedran Mataija imao je 5/5. Na vratima Ivan Vekić upisao je 12 obrana (43% obrana), dok je Erik Krbavčić upisao njih četiri u zadnjih 15 minuta. Kod Umaga najefikasniji bio je Gabriel Buvinić koji je zabio deset, a po četiri gola upisali su Rudolf Zvonimir Šafranko i Filip Glavaš. Vratarski tandem Perić-Matijević imao je osam obrana.

U sljedećoj utakmici Poreč gostuje kod Gorice u sklopu šestog kola Paket24 Premijer lige, a utakmica je na rasporedu 31. listopada s početkom u 20 sati.

Izvor Rukometni klub Poreč

05. kolo Paket24 Premijer lige:
RK Poreč – MRK Umag 33:25 (17:10)

Veli Jože, Poreč
Suci: Botinčanin/Rupčić (obojica iz Rijeke)


RK Poreč

Igrači: Vekić 12 obrana, Krbavčić 4 obrane; Muranović, Mataija 5, Medved 3, L. Moslavac 4, K. Moslavac, Radunović 1, Perić 10, Pribanić 3, Malinarich, Lugar 1, Rađaković 3, Čipraka, Plovanić, Ikanović 3
Sedmerci: 6/7
Isključenja: 10 min. (Medved 2, L. Moslavac 2, K. Moslavac 2, Malinarich 2, Ikanovižć 2)

MRK Umag:
Igrači: Perić, Milinković, Matijević; Buvinić, Gavran, Krupić, Horozović, Bošnjak, Ružić, Kvastek, Stapar, Glavaš, Milinković, Sinčić, Božić, Maros, Šafranko
Sedmerci: 7/8
Isključenja: 0 min.

POREČ: Jadran neporažen već 7. utakmicu zaredom – Ovog puta pali su Buježi!

Radio Labin – Zbog 1 pozitivnog većina djelatnika u samoizolaciji