in

POREČ: Juniori Jadrana prvaci, Škola nogometa niže uspjehe

Fenomenalnu sezonu za NK Jadran, jednu od najboljih u dugoj klupskoj povijesti, proteklog je tjedna upotpunila juniorska momčad koja je osvojila naslov prvaka 1.NL Središta Rijeka i ušla u kvalifikacije za 1.HNL.

Ekipa trenera Marka Kepčije osigurala je naslov prvaka u pretposljednjem kolu visokom pobjedom protiv NK Lokomotiva, a u sezoni koju su gotovo cijelu proveli na 1.mjestu postigli su 91 pogodak u 24 odigrane utakmice.

NK Jadran Poreč

U ponedjeljak ih u ždrijebu kvalifikacija čekaju preostali pobjednici središta HNS-a HNK Gorica, NK Šibenik, HNK Cibalia i NK Bjelovar. 
Pojedini igrači juniora su već ove sezone igrali za seniore, a sigurno biti nositelji prve momčadi u godinama koje dolaze, čime se potvrđuje primarni cilj Škole nogometa, a to je što više Porečana u seniorskoj ekipi .
Igrači koji su osvojili naslov prvaka su: Luka Starić, Filip Štifanić, Roman Knapić, Marko Vlahović, Matej Vladišković, Milan Rosić, Filip Mendiković, Tomica Prolić, Patrik Maras, Andrea Maružin, Masimo Terlević, Josip Pavišić, Marko Herak, Andrej Grahovac, David Štetić, Marko Muller, Abel Peteh, Mate Ivetić, Andrea Žgomba, Mauro Dragicchio, Nikola Petković, David Ereiz, Filip Šverko, Noel Žiković, Mihael Poljaković i Marin Hafizović. 

Sve su momčadi završile svoja prvenstvena natjecanja, osim prvih ekipa U9 i U11 koje imaju još jednu zaostalu utakmicu,. Uz prvenstva, članovi Škole nogometa su proteklog vikenda nastupali na međunarodnim turnirima u Crikvenici i Umagu. Prva momčad U9 uzrasta (2012.g) osvojila je 4. mjesto, a U11 ekipa osvojila je 5.mjesto u konkurenciji prvoligaških ekipa na turniru u Umagu. 

Rezultati Škole nogometa: 

Početnici – U9A – NK Jadran Poreč – NK Istra 1961 5 – 3 


Predtakmičari – U11A – NK Jadran Poreč – NK Istra 1961 0 – 6
Predtakmičari – U11A – NK Jadran Poreč – NK Pazinka Pazin 5 – 0


Kadeti – U17 – NK Jadran Poreč – NK Lokomotiva  5 – 0
Kadeti – U17 – NK Opatija – NK Jadran Poreč  3 – 0
Juniori – U19 – NK Jadran Poreč – NK Lokomotiva  7 – 0
Juniori – U19 – NK Opatija – NK Jadran Poreč  1 – 3

POREČ: Odobrena sredstva za projektnu dokumentaciju povećanja energetske učinkovitosti gradske palače

POREČ: Besplatna radionica linoreza za djecu i mlade OŠTRIM NA MEKO