in

POREČ: Besplatna radionica linoreza za djecu i mlade OŠTRIM NA MEKO

Pučko otvoreno učilište Poreč ususret 61. Annalu i ove godine organizira besplatnu radionicu za djecu i mlade od 12 do 18 godina kroz koju će polaznici biti upoznati s tehnikom linoreza, visokog tiska, cijelim grafičkim procesom i imati priliku izraditi vlastiti autorski grafički otisak.

Sama tehnika radi se ručno i nudi vrijeme potrebno za kontemplaciju vlastite estetike jer proces stvaranja uključuje manualni rad i promišljanje.

Rezultat radionice bit će crtež u najviše 4 boje gdje se svaka boja tiska na istom papiru rezbareći istu matricu. Koristit će se različite vrste papira, a određene boje radit će se na samoj radionici.

Radi šarolikih mogućnosti ručnog tiskanja, dobrodošlo je da polaznici već na samome početku imaju ideju o motivu koji bi htjeli razviti.

Tijekom radionice polaznici će biti potaknuti na razmišljanje o percepciji onoga što nas okružuje, vizualnoj komunikaciji i likovnom izričaju kroz rad na tradicionalnoj grafičkoj tehnici.

Sav potreban materijal bit će na raspolaganju, a konačni radovi prikazani na izložbi u foajeu kazališta.

S obzirom na ograničeni broj polaznika svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto pozivom na broj 091 431 5959 (Andi Bančić) ili mailom na andi.bancic@poup.hr.

Rok prijave je 25. 6. 2021.

Voditelj radionice Valter Černeka, mag. art. diplomirao je kiparstvo na Venecijanskoj akademiji, bavi se kiparstvom, litografijom i tehničkim uslugama vezanim za umjetnost. Djeluje kroz svoj obrt za likovne djelatnosti – MOT. Živi i radi u Banjolama.

O radionici:

Broj polaznika: 8

Dobna skupina: 12-18 godina

Trajanje radionice: 5 dana, 3-4 sata dnevno

Mjesto održavanja: učionice Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Vrijeme održavanje: 28. 6. – 2. 7. 2021. u prijepodnevnim satima

Voditelj: Valter Černeka, mag. art

POREČ: Juniori Jadrana prvaci, Škola nogometa niže uspjehe

POREČ: Završni plesni program Umjetničke škole u lapidariju