in

POREČ: Karatisti Finide domaćini Županijske lige u borbama za sve uzraste

Foto Karate klub Finida

U subotu, 16.03.2024. u organizaciji Karate saveza Istarske županije i tehničkoj organizaciji Karate kluba Finida, u sportskoj dvorani Osnovne škole Finida u Poreču, održano je 1. od ukupno 2 kola Županijske lige u borbama za sve uzraste.

Na natjecanju je nastupilo 70-ak natjecatelja iz 8 istarskih klubova: KK Amfora Fažana, KK Buje, KK CBS Pula, KK Finida Poreč, KK Novigrad, KK Pula, KK Shotokan Umag i KK Tinjan.

Natjecatelji su bili podijeljeni na uzrasne i težinske kategorije. U ovako podijeljenim kategorijama, natjecatelji su se borili protiv svakog u svojoj kategoriji, te su na taj način sakupljali bodove (pobjeda – 3 boda, neriješeno – 2 boda i poraz – 1 bod). Konačan redoslijed u pojedinoj kategoriji formirat će se na osnovu ukupno ostvarenog broja bodova svakog natjecatelja u oba kola Lige.

Suđenje su vodili istarski i riječki suci: Mirko Banović, Sanja Ivančević (Istra), Renato Strišković, Carla Čupić i Ivona Horvat (Rijeka).

Drugo i završno kolo Županijske lige održat će se 21.04.2024., nakon čega će, zbrajanjem bodova svakog natjecatelja i bodovanjem klubova, biti poznati osvajači prva tri mjesta u svojim kategorijama, te tri najuspješnija istarska kluba ovogodišnje Lige u borbama.

Za Karate klub ”Finida” na 1. kolu Lige nastupili su:

Paola Puškarić

Tina Lacmanović

Rocco Banjac

Sara Škofić

Luna Paulović

Petar Puškarić

Mile Vladušić

Lean Šolaja

Lana Kadum

Lucija Jozić

Filip Ćurko

Jan Štifanić

Eva Paola Ramaja

tar škola odbojka prvaci

OŠ Tar-Vabriga opet istarski prvak u odbojci

Foto Odbojkaški klub Poreč

Odbojkašice Poreča otvorile tjedan pobjedom u gostima