in

POREČ: Kuglačice Istre uvjerljivo svladale Mlaku

U subotu u kuglani Doma obrtnika u Poreču odigrana je derbi utakmica između domaće ekipe Istre i gostujuće ekipe Mlake iz Rijeke. Uspješnije su bile kuglačice Istre koje su nanijele visoki poraz ekipi Mlake koja već niz godina ne zna za poraz. Rezultat je bio 6:2 i s čak 93 čunja više za Istranke. Istra je oborila 3.398 čunja, a Mlaka 3.305 čunja.

Pobjeda je ostvarena zahvaljujući smirenosti i borbenosti svake igračice koje su ostvarile ono što je i dogovoreno prije utakmice. Kod gošće osjećala se napetost i nervoza i to je i doprinijelo njihovoj lošoj igri.
U prvom paru za Istru ulazi Marijana Liović, koja je danas kapetanski odradila posao i Valentina Pavlaković. Koliko je bila nesigurna igra kod gošće ukazuje i podatak da je prije najavljena jedna igračica da igra protiv Marijane a onda u igru ulazi njihova najuspješnija igračica. To je još više dalo motiva Marijani koja je oborila 603 čunja, dok njezina suparnica svega 537 čunja. Valentina je isto pobijedila i tako poveli sa 2:0 i 74 čunja više.
U drugom paru Nikolina Pavlaković i Maja Nanić igraju neriješeno ali povećavaju razliku za još 18 čunja. Zadnji par Istre u sastavu Nataše Ravnić i Katja Oplanić imao je zadatak samo održati stečeno stanje, ali Nataša pobjeđuje i tako utakmica završava rezultatom 6:2.
Najuspješnija igračica utakmice bila je Marijana Liović sa 603 oborenih čunja, a kod gošći Milana Pavlic s 576 oborenih čunja.
Slijedeći vikend Istranke putuju na tešku i zahtjevnu kuglanu u Sisak gdje se domaća ekipa bori za opstanak u 1.HKL. Nadamo se novim bodovima iz Siska.

vatra požar

Požar na školi Veruda podmetnut, policija traži počinitelje

dino kozlevac istarski stožer civilne zaštite

Kozlevac: Ovo hoću-neću cijepljenje me ljuti, svi imamo ožiljke na ramenima