in

POREČ – LIM: Leona Coha prvakinje Hrvatske, druga Paula Lončarević. Osvojena i bronca

Odlični rezultati na PH na 5000 m u Limskom kanalu – Na Seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom 14. kolovoza u Limskom kanalu dvostruka pobjeda naših djevojaka i treće mjesto nu muškoj konkurenciji.

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske na dionici 5.000 metara članica Kluba daljinskog plivanja Poreč Leona Coha osvojila je naslov prvakinje Hrvatske. Drugoplasirana je bila također članica ovog porečkog kluba Paula Lončarević (nedavna pobjednica maratona Preko – Zadar) , dok je trećeplasirana Antonija Buličić iz KDP SPLIT. U konkurenciji muškaraca novi (stari) državni prvak je Grgo Mujan iz KDP SPLIT, drugi je Duje Šarić iz splitskog KDP POŠK, dok je treće mjesto zauzeo 16-godišnji Niko Balenta iz porečkog kluba.

Balenta je prvi maraton otplivao ove godine i iz utrke u utrku se diže, tako da je najveće osvježenje ove sezone u daljinskom plivanju.

Porečki ”maturanti” Jakov Igrec i Đivo Damić sada plaćaju danak netreniranju u vrijeme mature i upisa na fakultet, tako da su im i rezultati nešto lošiji od prošlogodišnjih.

-Ipak možemo se pohvaliti da su naši plivači zauzeli sljedeće plasmane: 5. Đivo Damić, 6. Jakov Igrec, 7. Ivan Cetina i 8. Dalen Jahić.
Trenutno u poretku CRO CUP-a u muškoj konkurenciji ekipno čvrsto držimo prvo mjesto s velikim šansama da tako ostane do kraja, dok su djevojke druge iza KDP SPLIT s minimalnim šansama da ih preskoče, pošto Leona Coha 21. kolovoza putuje na studij u SAD i više neće nastupati ove sezone, istaknuli su iz kluba.

”Poreč Living Streets” – Kako biste vratili ulice ljudima i smanjili uporabu automobila

U Zadru počinje Europsko prvenstvo u odbojci za žene – Evo dojmova ususret prvoj utakmici sa Švicarskom