in

U Zadru počinje Europsko prvenstvo u odbojci za žene – Evo dojmova ususret prvoj utakmici sa Švicarskom

Današnji dan u znaku je europske odbojke. EuroVolley 2021. – Europsko prvenstvo u odbojci za žene počinje za nekoliko sati. U Zadru se igra do 26. kolovoza. Europsko prvenstvo se osim kod nas igra još i u u Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji. Ususret prvoj utakmici sa Švicarskom naše su igračice i izbornik jutros otkrili kako izgleda njihov današnji dan do samog početka susreta.

„U ovome trenutku samo želimo igrati. Spremni smo za današnji dan. Jučer smo odradili dobar trening. Atmosfera među igračicama je zaista dobra i pozitivna. Želimo dati svoj maksimum jer je za nas ovo natjecanje iznimno važno. Pokazat ćemo našu najbolju igru.“ – istaknuo je Daniele Santarelli, izbornik ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije te dodao: „Ujutro smo odradili posljednji trening pred natjecanje. Prva smo ekipa koja je odradila jutarnji trening, što nije lako obzirom da je trening u ranim jutarnjim satima. Važno nam je osjetiti nivo igre i održati dobru atmosferu. Jučer smo pregledali protivničku ekipu te smo spremni za današnji meč.“

U skupini C Hrvatska uz Švicarsku igra protiv Bjelorusije (21. kolovoz u 17 sati), Slovačke (22. kolovoza u 17 sati), Mađarske (24. kolovoza u 17 sati) te Italije (25. kolovoz u 21 sat).

“Zadnjih nekoliko dana prisutna je mala euforija među nama igračicama. Puno smo se spremale za ovaj turnir. Od petog mjeseca Europsko prvenstvo je bio naš početni cilj i nama najbitnije natjecanje. Kako su počele ekipe pristizati u Zadar, adrenalin raste. Mi ćemo se truditi danas ostati fokusirane te odraditi tipičan dan na dan utakmice. Odradile smo jutarnji trening te sada slijedi odmor do susreta. Nadam se da će sve biti kako treba te da ćete nas svi podržati na nadolazećem EP” otkrila je Lucija Mlinar te dodala ima li određeni ritual pred sam ulazak na teren:

“Rituali su za svaku igračicu individualni. Svaka od nas odigrala je zaista puno utakmica te svaka od nas ima nešto tipično svoje. Neke igračice vole prije popiti kavu ili ponoviti taktiku igre. Svima nam je isti cilj – ostati koncentrirane te najbolje odraditi ono što smo se dogovorili.”

“Jako smo sretne i uzbuđene pred samu utakmicu. Švicarska je jako borbena ekipa. Bore se od prvog do zadnjeg poena bez obzira na rezultat i tijek utakmice. Spremne smo na jednu napetu utakmicu, ali mi ćemo dati sve od sebe kako bismo se pokazale u najboljem svjetlu.” – ističe Karla Klarić te dodaje: “Više puta smo se susrele s ekipom Švicarke te smo ih svaki put pobijedile pa se nadamo da će i danas biti tako. Jako nam je važno kako otvaramo turnir. Cilj nam je da pokažemo dobru igru te će tada i rezultat biti na našoj strani. Idemo iz utakmice u utakmicu te nam je prvo u fokusu Švicarska, potom ostale ekipe.”

Za Hrvatsku će na Europskom prvenstvu igrati Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić. Stručni stožer čine izbornik reprezentacije Daniele Santarelli, prvi pomoćni trener Diego Flisi, drugi pomoćni trener Simone Truzzi, kondicijski trener Daniele Alpi, fizioterapeut Francesco Zucca, menadžer tima Frane Žanić, analitičar ekipe Marko Greco te pomoćna trenerica Mirela Delić.

Spomenimo da su u reprezentaciji čak četiri Istrijanke – Rene Sain i Laura Miloš iz Poreča, Matea Ikić iz Pule i kapetanica Samanta Fabris iz mjesta Danijeli kraj Kringe.

Sve utakmice u izravnom su TV prijenosu na ArenaSport kanalima.

Izvor Hrvatski odbojkaški savez

POREČ – LIM: Leona Coha prvakinje Hrvatske, druga Paula Lončarević. Osvojena i bronca

S tržišta se zbog etilen oksida povlači krema za kuhanje