in

POREČ: Matea Sumajstorčić državna prvakinja, Mauro Bobanović viceprvak

Foto Plivački klub Poreč

Na Prvenstvu Hrvatske i CRO CUP utrci u Omišu odlični rezultati plivačica i plivača KDPSR ”POREČ”

Foto Plivački klub Poreč
Foto Plivački klub Poreč

U Omišu je 20. kolovoza održano Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na dionici 10.000 m, ujedno i utrka koja se boduje za CRO CUP. Bilo je to 29. izdanje Omiškog plivačkog maratona. KDPSR Poreč nastupio je s 11 plivačica i plivača: Matea Sumajstorčić, Nika Fabijanić, Nikolina Kuvačić, Mauro Bobanović, Robert Povšič, Andrej Pribac, Aljoša Pribac, Ivan Cetina, Noel Smailbašić, Marko Jardas i Željko Sušek.

Matea Sumajstorčić osvojila je i četvrtu ovogodišnju titulu državne prvakinje (3.000, 5.000, 7.500 i 10.000 m) i to vrlo uvjerljivo s prednošću od 10 minuta i 18 sekundi ispred drugoplasirane Klare Bošnjak iz zadarskog KDP Donat. Trećeplasirana je bila Domina Žure iz splitskog KDP Pošk.
U muškoj konkurenciji je član porečkog kluba Mauro Bobanović u fotofinišu, za udar ruke, izgubio prvo mjesto od Domagoja Krpine iz KDP Donat. To je ujedno bilo najveće iznenađenje u Omišu jer su se pojavili ”neki novi klinci” i pobijedili već više godina neprikosnovenog Grgu Mujana iz KDP Split, koji se morao zadovoljiti trećim mjestom.

-Svi ostali porečki plivačice i plivači osvajali su odličja u svojim dobnim kategorijama u CRO CUP-u. Imali smo i najmlađeg plivača Marka Jardasa, kao i najstarijeg Željka Sušeka. Za napomenuti je da je Željko najstariji plivač koji je ikad u limitu otplivao Omiški maraton. Impresivno za čovjeka od 70 godina, poručili su iz porečkog plivačkog kluba.

Biciklijada sv. Bernardo 2022. - Foto TZ Funtana

Biciklijadom završila Bernardova u Funtani

kaciga policija mup

Teško ozlijeđen vozač mopeda – 18-godišnjak udario u Toyotu