in

Poreč: Mirko Banović iz Karate kluba Finida prvi na Prvenstvu Balkana u Beogradu

Foto Karate klub Finida Poreč

Proteklog je vikenda u organizaciji Balkanske karate federacije i Karate federacije Srbije, u Beogradu održano je 24. Prvenstvo Balkana  za seniore, 26. Prvenstvo Balkana za mlađe uzraste i 5. Prvenstvo Balkana za veterane u katama i borbama.

Mirko Banović
Mirko Banović

Na ovogodišnjem Prvenstvu nastupilo je 1.338 natjecatelja iz 10 zemalja: Albanije, BiH, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.
Članovi Karate kluba Finida iz Poreča: Lucija Jozić, Eva Paola Ramaja i Mirko Banović, na prvenstvu su nastupili u sklopu Hrvatske karate reprezentacije u dvije discipline (kate – borbe), te ostvarili odličan rezultat osvojivši 1 zlatnu medalju.

U disciplini borbe (veterani + 55 godina – 85 kg), Mirko Banović je ostvario sjajan rezultat gdje je u finalnoj borbi savladao predstavnika BiH, Ljubomira Todovića, rezultatom 2:0 i osvojio 1. mjesto i titulu prvaka Balkana.
Mirko se također okušao i u katama (veterani +55 godina) gdje je poslije pobjede u eliminacijskom dijelu, u nastupu za ulazak u finale, izgubio od predstavnika Slovenije, Franje Horna, ali je dobio priliku repasažnog nastupa za 3. mjesto i brončanu medalju.
 
Nažalost, priliku nije uspio iskoristiti, nastup je izgubio od predstavnika iz Sjeverne Makedonije Perice Aceskog, te se u konačnici plasirao na 5. mjesto.
 
Najbolji plasman u mlađem uzrastu ostvarila je Lucija Jozić (djevojčice 11 godina
– 40 kg) 5. mjesto.
 
Lucija je u vrlo jakoj konkurenciji od 17 natjecateljica uspjela doći do nastupa za ulazak u polufinale gdje je zaustavlja predstavnica Crne Gore, Petra Marković koja je ušla u finale i tako Luciji  omogućila repasažne borbe za 3. mjesto i brončanu medalju.
 
Prvu repasažnu borbu, protiv predstavnice Bafqari Amre iz Sjeverne Makedonije, Lucija je dobila rezultatom 3:0.
 
Nažalost, zadnju repasažnu borbu, za medalju, Lucija je tijesno izgubila 0:1 od Hrvatske predstavnice Juričić Ivane, te se u konačnici plasirala na 5. mjesto.
 
Eva Paola Ramaja je nažalost u ranoj fazi natjecanja borbu izgubila, a budući da pobjednica nije uspjela ući u finale i omogućiti joj dodatne nastupe za 3. mjesto, Eva u konačnici nije uspjela zabilježiti značajniji rezultat.
 

Izvor Karate klub Finida Poreč

Mali matematičari - učenici drugog razreda OŠ Finida

Učenici porečke FINIDE među najboljim matematičarima u državi

Foto Planet Sport Pula

SVJETSKI KICKBOXING KUP: 7 medalja za pulski KBK Planet