in

POREČ – Načinović: Marinići su pokazali da su kvalitetna momčad

Mateo Načinović nije mogao priželjkivati bolji povratak u Hrvatsku, tri pobjede Istre Poreč u uvodna tri kola te tek jedan njegov poraz u 12 odigranih dvoboja. Upravo je Mateo za klupsku stranicu najavio sljedeće kolo, u kojem BK Istra Poreč gostuje u Marinićima.

Mateo, kakvo je tvoje mišljenje o početku sezone za tvoju novu momčad?

-Ulazak u sezonu bio je baš onakav kakav smo priželjkivali, sa tri pobjede. Očekivano je ona najteža bila u prvome kolu, svi znamo koliko je teško igrati derbi na samom otvaranju, posebice uz promjene kao što je meni povratak u Hrvatsku i nešto drugačije ambicije kluba u odnosu na prošlu sezonu. Mjesta za napredak još ima, ali mislim da smo se dobro zagrijali i pripremili pred ove susrete koji su nam bitni u borbi za zacrtane ciljeve. Sljedeće kolo donosi drugo gostovanje sezone, prema dosadašnjim rezultatima nešto zahtjevnije od prvoga? Ekipa Marinića u ovu sezonu ulazi u bitno drugačijem sastavu negoli prošle godine kada su bili uvjerljivo posljednja momčad lige. Ukoliko izuzmemo tu prošlu sezonu, uvijek su gostovanja u Marinićima bila nezgodna te su često znali uzimati bodove najboljim momčadima Hrvatske. Pojačanja koje su doveli u momčad pokazali su se dobrim u prvim susretima sezone, a u protekla dva kola u susretima sa prošlogodišnjim finalistima prvenstva Hrvatske pokazali su kako sa njima nitko neće imati lak zadatak, osvojili su bod protiv Vargona nakon što su imali veliki zaostatak na početku susreta te su pružili dobar otpor na gostovanju u Puli. Kakva su tvoja očekivanja od sutrašnjeg susreta? Gostovanje u Marinićima pravi je test za našu momčad, morat ćemo biti na visokom nivou kako bi ostvarili zacrtani cilj, a kao i svake subote cilj je pobjeda, rekao je Mateo.

Vjeruje da imaju potrebnu kvalitetu da u svaki susret idu po tri boda, te da će se i sutra u Poreč vratiti s novom pobjedom.

Susret s Marinićima na rasporedu je u subotu s početkom u 15 sati.

Autor: Boćarski klub Istra Poreč

NOVIGRAD: Aminess donirao zaštitnu medicinsku opremu umaškoj Hitnoj pomoći

ISTRAMET: Snijeg na Platku, bura “dere” u Labinu i Buzetu iznad 120 km/h, zatvorene ceste