in

NOVIGRAD: Aminess donirao zaštitnu medicinsku opremu umaškoj Hitnoj pomoći

Novigradska turistička kompanija Aminess osigurala je Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije-ispostavi Umag donaciju od 600 komada FFP2 maski i 100 komada filtera za FFP3 maske, koje omogućuju najveći stupanj zaštite za zdravstveno osoblje.

Riječ je o zaštitnoj medinskoj opremi koja zdravstvenim djelatnicima itekako pomaže u njihovom svakodnevnom radu u ovoj fazi pandemije, kako bi povećali vlastitu sigurnost te sigurnost svojih pacijenata. Koliko je ona važna, govori i to što im upravo maske FFP2 maske omogućuju čak 95% zaštite.

Aminess je ovom donacijom zdravstvenim djelatnicima Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije tako osigurao zaštitnu medicinsku opremu za naredna četiri mjeseca, i to za 34 djelatnika ispostave, kako bi i dalje imali visoki stupanj zaštite te nastavili sigurno zbrinjavati svoje pacijente, priopćeno je iz ove novigradske tvrtke.

„Trošenje zaštitne opreme na razini našeg svakodnevnog rada je zaista veliko. Opreme nam kronično nedostaje, zalihe brzo nedostaju, a mi se kontinuirano trudimo pružiti što bolju zdravstvenu skrb našim pacijentima. Ova donacija od Aminessa zaista će uvelike olakšati naš rad, stoga im još jednom veliko hvala na solidarnosti i pomoći u ovoj za sve nas izazovnoj situaciji“, istaknula je voditeljica ispostave Umag Jovanka Popović Glavičić, dr.med spec.

Turizam u Nacionalnoj razvojnoj strategiji 2030. prepoznat kao strateška grana koja potiče gospodarstvo

POREČ – Načinović: Marinići su pokazali da su kvalitetna momčad