in

Poreč: Nataša Ravnić svjetska prvakinja u kuglanju u paru s Hrvojem Marinovićem

Foto Hrvatski kuglački savez

Od 22. 05. do 28.05. u Estoniji (Elva) održava se VIII. Svjetsko pojedinačno prvenstvo za žene i muškarce, gdje se igraju discipline pojedinačno, sprint i tandem mix.

Jučer su na rasporedu bili tandemi mix, gdje su za Hrvatsku nastupila dva tandema, a Nataša Ravnić iz porečkog kluba Istra i Hrvoje Marinović iz Splita odličnom igrom od prvog do zadnjeg nastupa zasluženo su osvojili zlato, a Venesa Bogdanović i Alen Kujundžić broncu.

Ravnić/Marinović s 2:0 najprije su pobijedili prvi rumunjski tandem, pa zatim drugi rumunjski tandem, a u četvrtfinalu talijanski tandem. U polufinalu također konstanti i s 2:0 pobijedili su naš tandem Bogdanović/Kujundžić (koji su osigurali broncu pobjedama protiv Srbije, Poljske i Italije) te prošli u finale gdje Mađari nisu imali šanse te vjerni odličnoj igri i s rezultatom 2:0 uzeli Svjetsko zlato!

Poredak

  1. Ravnić Nataša i Marinović Hrvoje (CRO)
  2. Sass Edit i Moricz Zoltan (HUN)
  3. Bogdanović Vensa i Kujundžić Alen (CRO) i Steiner Fiona Vsetecka Markus (AUT)

Pojedinačno natjecanje ž/m

Nakon odigranih kvalifikacija u razigravanje od 32 najboljih kuglačica i kuglača u razigravanje su ušle Matea Juričić (649), Ines Maričić (615), Gal Valentina (610) i Milana Pavlic (602), a od kuglača u razigravanje će Alen Kujundžić (712), Hrvoje Marinović (672), Bojan Vlakevski (657), Luka Bolanča (634) i Matija Mance (633).

Druga runda pojedinačnog natjecanja je na redu 26. svibnja, osmina finala i četvrtfinale dan kasnije, a u subotu 28. svibnja na redu su polufinale i finale.

Tekst i Foto Hrvatski kuglački savez

Festival zavičajnosti u TUŠ Antona Štifanića Poreč

POREČ: Posebnosti sa 6. Festivala zavičajnosti u TUŠ A. Štifanića – Više od 100 učenika i nastavnika predstavilo svoje projekte

policija auto foto mup pu istarska

Opljačkana 44-godišnjakinja – Lopov je verbalno i fizički napao