in

POREČ: NK Jadran – Mlađi pioniri i juniori jesenski prvaci, stariji pioniri pobjednici Kupa

Škola nogometa zaključila povijesni prvi dio sezone 2020./2021.

Škola nogometa Jadran Poreč proteklog je vikenda zaključila povijesnu polusezonu porečkog nogometa.

Po prvi puta u 70 godina postojanja kluba, Škola nogometa broji 12 ekipa u 6 uzrasnih kategorija od 7 do 19 godinate uz njih i najmlađe početnike od 5 do 7 godina koji tek započinju sa svojim prvim nogometnim koracima. Protekle jeseni se više od 250 članova natjecalo u županijskim i regionalnim prvenstvenim i kup natjecanjima u kojima su stjecali iskustvo i vrijedne uspomene na svojem nogometnom putu. 

Više je momčadi ostvarilo zapažene rezultate u protekloj polusezoni, od kojih vrijedi istaknuti naslove jesenskih prvaka središta Rijeka u uzrastima mlađih pionira i juniora koje predvode treneri Miha Rojina i Marko Kepčija, dok su stariji pioniri trenera Vjekoslava Dorčića osvojili županijski Kup, da bi ih u polufinalu regionalnog kupa zaustavila Istra 1961. Uz njih, iz kluba ističu da su vrlo zadovoljni radom i razvojem najmlađih kategorija U9 i U11, koje su uz bok pulskom prvoligašu. 
Bez obzira na rezultate, o sportskom i socijalnom razvoju brine 14 trenera koji su sa svojim ekipama odigrali više od 100 utakmica i odradili gotovo 800 treninga od kolovoza do kraja studenog. 
 
Jedan od dugoročnih klupskih ciljeva je promicanje igrača iz vlastitog pogona u prvu momčad, što je podržao i trener seniora Dalibor Šuran, koji je protekle jeseni dao priliku nekolicini mladih igrača koji će u budućnosti biti nositelji seniorske ekipe. 
Voditelji škole nogometa Denis Tikas i Marko Kepčija istaknuli su stvaranje drugih i trećih momčadi kao ključan potez koji je omogućio gotovo svim članovima pravilan sportski razvoj kroz treninge i utakmice, što će biti prioritet i u sljedećim godinama. Uz odličnu suradnju sa NK Funtana, veseli i poboljšanje suradnje sa NK Vrsar i NK Istra Tar, što je vrlo važno za razvoj nogometa i sporta u ovom dijelu Istre, u kojem NK Jadran želi nastaviti biti nositelj kvalitete rada.  
Uz to, klub je nastavio dugogodišnju suradnju sa prvoligašem NK Istra 1961, koji je prepoznao kvalitetan rad u Školi nogometa, te je u protekloj godini čak 6 igrača iz uzrasta starijih pionira prešlo u njihove redove kako bi se natjecali u 1.HNL. 
 
Stari Jadran, koji je simbol nogometa u gradu Poreču, te dugogodišnje mjesto odrastanja mnogobrojnih generacija nogometaša, prema najavama odlazi u povijest. U klubu se nadaju da će projekt nogometnog kampa zaživjeti u što kraćem roku kako bi postojeći i budući naraštaji imali adekvatno mjesto za treniranje i razvoj.  
 
Škola nogometa zbog odluke Vlade RH i pogoršane epidemiološke situacije zaključuje svoje aktivnosti za 2020.godinu. te je planirani nastavak rada sredinom siječnja 2021. godine.
 

Izvor Nogometni klub Jadran-Poreč

UMAG: Jedna osoba poginula u slijetanju vozila

Istra Poreč uvjerljivo svladala Funtanu